Vesti
Društvo

Gračanica i danas bez vode

Nekoliko kvarova na glavnoj vodovodnoj mreži dogodilo se u poslednja 24 sata. Meštani Gračanice i okolnih sela nemaju vodu od juče.
Gračanica i danas bez vode
Novi kvar na vodovodnoj mreži u Gračanici (Foto Kim)

Zbog lošeg kvaliteta cevi koje svakodnevno menjaju tehničke ekipe Regionalnog vodovoda i velikog pritiska u protoku vode, meštani Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca poslednjih nedelja imaju problem sa vodosnabdevanjem.

U Gračanici su u toku radovi na otklanjanju novog kvara, a nadležni očekuju da će stanovništvo uskoro dobiti vodu.

Samo u toku jučerašnjeg dana tri puta su pucale cevi na glavnoj vodovodnoj mreži.

„Juče u toku dana došlo je do pucanja cevi na dva različita mesta i ekipe su to sanirale. Međutim, tokom noći je došlo do novog kvara. Ekipe su sada na terenu i mi očekujemo da svakog časa bude završena intervencija i da se pusti voda“, kaže za RTV Kim direktor Odeljenja javnih službi pri opštini Gračanica Vladica Trajković.

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić od jutros sa predstavnicima Regionalnog vodovoda u Prištini pokušava da pronađe rešenje za problem sa vodosnabevanjem u selima u ovoj opštini.

Za trajno otklanjanje problema neophodno je 40.000 evra, a Opština Gračanica će u budžetu za narednu godinu predvideti sredstva za nabavku kvalitetnijih cevi koje će potrajati duži vremenski period.

Iz opštine se izvinjavaju stanovništvu i mole ih da budu strpljivi do konačnog rešenja problema sa vodom. U međuvremenu, po preporuci Regionalnog vodovoda, na snazi ostaju restrikcije u periodu od 21 sat do 7 ujutru.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023