Vesti
Društvo

Gračanica: Humanost na delu

U Gračanici je u toku akcija prikupljanja novčane pomoći za Jovana Milanovića iz Leposavića koji boluje od karcinoma debelog creva sa metastazama na jetri i plućima.
Gračanica: Humanost na delu
Prikupljanje novčane pomoći za Jovana (Foto Kim)

Jovan Milanović iz Leposavića ima 28 godina. Do sada je imao jednu operaciju i primio 12 hemioterapija, ali rezultati nisu zadovoljavajući. Neophodna su sredstva za nekoliko ciklusa lečenja u Turskoj.

Kako bi pomogli Jovanu da se izbori sa ovom opakom bolešću, uposleni u privatnom preduzeću “Svet balona” iz Gračanice organizovali su akciju prikupljanja novčane pomoći.

“Još uvek nemamo tačnu informaciju koliko je novca potrebno. Znamo samo da se cena jedne terapije kreće od 2.000 do 5.000 evra. Iz Turske treba da stigne izveštaj koliko je terapija potrebno za njegovo izlečenje”, kazao je direktor ovog preduzeća Miloš Stević.

Humanitarnu akciju podržala je i Opština Gračanica, a današnje prikupljanje novca vrši se u centru Gračanice.

“U ovom teškom vremenu u kome živimo, veoma je bitno pokazati solidarnost i pomagati ljudima. Mi smo za ovaj slučaj saznali prekjuče i odmah smo smo se organizovali. Pozvali smo sve organizacije sa kojima sarađujemo, direktorijate, školu, bolnicu. Nadamo se da će se dosta ljudi odazvati i da ćemo prikupiti dovoljno novca kako bismo pomogli dečku”, kazao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Akcija prikupljanja novčane pomoći ponovo će biti održana sledećeg utorka u centru Gračanice.

U Srbiji od raka debelog creva godišnje oboli oko 4.500 ljudi.

Žiro račun na koji se može izvršiti dinarska uplata priloga za Jovanovo lečenje u Turskoj je 205-9011007585394-59 u Komercijalnoj banci.Ostale vesti

Protest zbog nepoštovanja Zakona o dvojezičnosti od strane Ministarstva spoljnih poslova Kosova

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog izbacivanja srpskog jezika sa zvaničnog sajta Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore i traži od Vlade Кosova da sve institucije poštuju zakon o ravnopravnoj upotrebi jezika.

  • 07.10.2022
Policija u Gračanici: Bezbednosna situacija stabilna

Uprskos nedavnom pokušaju ubistva Srbina ispred diskoteke u Gračanici, iz lokalne Policijske stanice tvrde da je bezbednosna situacija u opštini Gračanica stabilna. Na sednici Odbora za zajednice u SO Gračanica je rečeno da je u prethodnom mesecu zabeležen povećan broj slučajeva nasilja u porodici.

  • 07.10.2022
Povodom dečije nedelje u Goraždevcu organizovan maskenbal
U dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u  Goraždevcu održan je maskenbal u sklopu dečje nedelje. Razni dezeni, boje i detalji krasili su maštovite kostime učesnika maskenbala koji nisu krili svoje zadovoljstvo što su deo ove manifestacije.
  • 07.10.2022
Prvi samit o inovacijama u pravosuđu: Građanin u centru

Prvi samit o inovacijama u pravosuđu na Kosovu održan je danas u organizaciji USAID-ovog Pravosudnog projekta. Značaj uvođenja inovativnih rešenja u pravosudni sistem i važnost postavljanja građana u središte ovih rešenja cilj je ovog samita.

  • 06.10.2022
PU “Danica Jaramaz”: Sva lepota jeseni na dečjim kišobranima
U sklopu obeležavanja Dečje nedelje danas je u Predškolskoj ustanovi “Danica Jazamaz” u Nemanjinoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, održana revija “Veseli kišobrani” u kojoj su učestvovali polaznici ove ustanove.
  • 06.10.2022
Rašić: Ako odluka o razmeni zemlje ne bude poništena, podnosim zahtev za razmenu puta
Predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić ukoliko odluka SO o razemni opštinskog zemljišta sa biznismenom Redžom Šošijem ne bude ukinuta, da je spreman da opštini ustupi svoj put od 20 ari, za koji tvrdi da je od strateškog značaja “za neki hektar zemlje u Gračanici, makar to bio i kamenjar”.
  • 06.10.2022