Vesti
Društvo

Gračanica: Humanitarna svirka za malu Magdalenu

U centru Gračanice danas su omladinci sa centralnog Kosova organizovali svirku i prodaju bezalkoholnih koktela kako bi prikupili novac za lečenje Magdalene Nedeljković iz Kosovske Mitrovice.

Gračanica: Humanitarna svirka za malu Magdalenu
Humanitarna svirka (Foto Kim)

Živa muzika, di-džej i kokteli u centru Gračanice. Sve je izgledalo kao dnevna žurka. Međutim, povod za ovo skromno okupljanje nije bila zabava već humanitarna akcija. Omladinski savet Gračanice došao je na ideju da na ovakav način pokrene stanovništvo da što pre i što više novca prikupi za lečenje male Magdalene Nedeljković iz Kosovske Mitrovice.

„Stanje je alarmantno, ona ima preko 30 epi napada dnevno i to je zabrinjavajuće. Ovo je drugi deo akcije koju na moju inicijativu, a uz pomoć svih dobrih ljudi uspevamo da odradimo. Prvi deo je bio najava da ću obrijati bradu kada se sakupi novac za njeno lečenje, a drugi deo prodajemo koktele, skupljamo bakšiš i sve to ide za malu Magdalenu“, rekao je predsednik Omladinskog saveta Dušan Borisavljević.

Dok je Libero bend izvodio popularnu muziku, ispred Omladinskog centra su se pripemali bezalkoholni kokteli.

„Došao sam, jer niko od nas nema previše para i ne može da da koliko treba, ali ukoliko bi svako dao ono što zna i najbolje ume, verujem da bi se novac jako brzo sakupio. Moja profesija su kokteli i došli smo na ideju da pokažemo ljudima da nije sve do novca, nego do onoga gde ih trošiš, kako i zbog čega“, kazao je barmen Stefan Milić iz kafića Dorijan Grej.

Svoj doprinos humanitarnoj akciji za Magdalenu Nedeljković dao je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je posetio ovaj štand i donirao novac.

„Drago mi je da meštani opštine Gracanica pokazuju solidarnost i ja kao i službenici opštine redovno učestvujemo na humanitranim bazarima“, rekao je Popović.

Magdalena Nedeljković iz Kosovske Mitrovice boluje od tuberozne skleroze i za njeno lečenje na klinici u Hjustonu u SAD potrebno je 250.000 evra.

Svi koji žele da pomognu Magdaleni Nedeljković to mogu učitini uplatom na sledeće žiro račune:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23

Uplatom na devizni račun: 160600000082342864

IBAN: RS35160600000082342864

SWIFT/BIC: DBDBRSBG ili slanjem SMS poruke sa tekstom 933 na 3030.Ostale vesti

GR: Počela sancija ulice i kanalizacione mreže u romskoj mahali
Timovi odeljenja Javnih službi i JKP “Ekologija” počeli su sa uređenjem "Kajmakčalanske ulice" u romskoj mahali u Gračanici, navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu.
  • 20.04.2021
Udruženje novinara Kosova zabrinuto zbog stanja slobode medija
Uruženje novinara Kosova izrazilo je zabrinutost zbog izveštaja organizacije "Reporteri bez granica" o stanju slobode medija na Kosovu za 2021. godinu, koji pokazuje da je Kosovo palo za osam mesta i sada se nalazi na 78. mestu u svetu, po slobodi štampe, prenosi Reporteri.
  • 20.04.2021
GR: Održava se performans
U Gračanici, ispred Omladinskog saveta održava se performans "Prilog za harač" kojim civilno društvo ukazuje na, kako navode, bezrazložno kažnjavanje oca Luke Dimitrijevića.
  • 20.04.2021
Saradnja privrednih komora Srbije i Kosova i regionalne inicijative
Privredne komore u regionu dobro sarađuju i nastoje da uklone barijere u razmeni roba i usluga, ocenili su direktor u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović i predsednik kosovske Privredne komore Berat Rukići.
  • 20.04.2021
Učenici se vraćaju u školske klupe
U škole na centralnom Kosovu danas su se vratili učenici. Nastava se odvija kombinovano u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama.
  • 19.04.2021
Ugostiteljski objekti počeli sa radom, ali su na nenadoknadivom gubitku
Restorani i kafići od danas ponovo rade. Posle dvonedeljne pauze zbog uvođenja mera od strane Vlade Kosova, od jutros su ponovo otvorena vrata ugostiteljskih objekata u Gračanici. Njihovi vlasnici kažu da su zbog čestog zatvaranja gubici nemerljivi i nenadoknadljivi.
  • 19.04.2021