Vesti
Društvo

Gračanica: Humanitarna akcija za Aleksandra Popovića

U centru Gračanice od jutros je postavljen štand gde se može priložiti novac za pomoć u daljem lečenju Aleksandra Popovića iz Kosova Polja koji boluje od tumora na mozgu, navodi se u saopštenju Opštine Gračanice.
Gračanica: Humanitarna akcija za Aleksandra Popovića
Humanitarna akcija (Foto: OG)

Svi meštani opštine Gračanica koji žele da pomognu Aleksandru novac mogu priložiti do 15 časova na štandu postavljenom u centru Gračanice. To je u prepodnevnim satima učinio i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je pozvao sve koji su u mogućnosti da se priključe akciji, ističe se u saopštenju dostavljenom medijima.

„Opština Gračanica nastavlja da podržava humane akcije koje za cilj imaju borbu za nečiji život. Kao i mnogo puta u prethodnom periodu i ova današnja akcija naš je doprinos da pomognemo Aleksandru da pobedi ovu opaku bolest. Verujem da će se naši meštani odazvati akciji i pomoći koliko je u njihovoj mogućnosti“, poručio je predsednik lokalne samouprave Srđan Popović.

Aleksandar Popović iz Kosova Polja koji živi u Beogradu boluje od teškog oblika tumora na mozgu. Do sada je više pota podvrgnut operacijama a uporedo je primao osamnaest zračnih i dvadeset i četiri hemioterapije. Zatim još šest ciklusa hemioterapije. I dalje je u fazi lečenja, ali mu se zdravstveno stanje ne poboljšava, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Na Kosovu manje zatvorenika nego u 2020.

U zatvorima i popravnim domovima na Kosovu trenutno je na izdržavanju kazne 1.430 osuđenika, što je 300 manje nego u istom periodu prošle godine, izjavio je direktor kosovske Kazneno-popravne službe Nehat Tači.

  • 24.01.2021
Svetosavski paketići za decu iz Osojana

Deca iz Osojana u opštini Istok dobiće ove godine za školsku slavu Svetog Savu, poklon paketiće Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke.

  • 24.01.2021
Kovid-19 na Kosovu izazvao nezaposlenost, siromaštvo, nasilje u porodici
Kovid-19 na Kosovu je doveo do rasta nezaposlenosti i siromaštva, gubitka prihoda, nesigurnosti na poslu, kašnjenja u obrazovanju, povećanog nasilja u porodici, poteškoća u pristupu uslugama reproduktivnog zdravlja i stagnacije u napretku ka rodnoj ravnopravnosti, pokazuje analiza agencija Ujedinjenih nacija.
  • 23.01.2021
Bujanovačke: Srbi i Albanci zajedno na vakcinaciji u Bujanovcu

Stanovnici Kosova, među kojima ima i Albanaca, vakcinišu se protiv koronavirusa u Domu zdravlja u Bujanovcu, prenosi portal Bujanovačke. Međutim, gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi demantovao je ove navode.

  • 22.01.2021
Počela dezinfekcija poplavljenih domaćinstava
Opština Gračanica u saradnji sa JKP “Ekologija” počela je sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti. Nakon poplave, porodica Grbić iz Gornje Gušterice pokušava da pronađe način da ponovo stane na noge i osposobi restoran i svečanu salu koji su usled vodene stihije zatvoreni za posetioce.
  • 22.01.2021
Nastavnicima pri kosovskom sistemu od 2023. godine 13. plata
Premijer Kosova u tehničkom mandatu Avdulah Hoti kazao je na sastanku sa predstvnicima USONK-a (Ujedinjenog sindikata obrazovanja i nauke ) da će nastavno osoblje pri kosovskom obrazovnom sistemu počev od 2023. godine primati 13. platu.
  • 22.01.2021