Vesti
Društvo

Gračanica: ’’Fratelo trejd’’ traži administratora

Krajem prošle godine pokrenut sajt poslovi.rtv.kim namenjen poslodavcima i nezaposlenima, polako ali sigurno počinje da služi svrsi. Oko tridesetak, za sada, registrovanih poslodavaca sa Kosova i stotinu kandidata za posao mogu da nadaju najpre virtuelnom, a potom i stvarnom susretu i zajedničkom radu.
Gračanica: ’’Fratelo trejd’’ traži administratora
Deo proizvodnog asortimana Fratelo trejda (Foto Kim)

Preduzeće "Fratelo trejd" iz Gračanice osnovano je 2010. godine, nakon što su se njegovi vlasnici čitav niz godina bavili distribucijom smrznute hrane. Danas "Fratello" proizvodi sitne i komadne kolače, torte i lisnata testa, upošljavajući 25 radnika. Nedavno upražnjenu poziciju administratora u firmi rešili su da popune kandidatom koga traže preko sajta poslovi.rtv.kim. Njihov oglas pregledan je blizu 600 puta.

"Nama jedan ovakav sajt znači puno, jer je mnogo lakše ovih dana naći radnika preko interneta, uopšte preko društvenih mreža", rekao je menadžer u "Fratelo trejdu" Goran Marinković.

Aleksandar Spasić iz Plemetine je 5 godina radio kao prevodilac sa albanskog na srpski jezik. Trenutno je nezaposlen i novu šansu za radno agažovanje potražio je preko sajta poslovi.rtv.kim.

"Pratim oglase na internet stranici poslovi.rtv.kim i to mnogo znači ljudima koji nisu obavešteni o slobodnim radnim mestima. Tu se može naći i ponuda za više poslova na jednom mestu i smatram da je to jedna dobra stranica", naveo je Spasić.

Konkurs za mesto administratora u "Fratelu" je otvoren do kraja aprila. Marinković kaže da već ima prijava i kontakata sa kandidatima.

"Sa nekim kandidatima smo već u pregovorima. Videćemo, o tom - po tom", jasan je on.

Aleksandar očekuje poziv na razgovor za posao. Kaže da je njegova najbolja preporuka odlično poznavanje albanskog jezika.

"Naravno da očekujem poziv za posao, po prirodi sam optimista, zato sam i konkurisao. Dobro poznajem strane jezike, naročito albanski i engleski", uveren je Spasić u svoje sposobnosti.

Iako u "Fratelu" traže administratora, od budućeg radnika se očekuje da bude spreman da firmi pruži kvalitet više u kancelariji, ali i na terenu.

"Normalno je da će on voditi računa o ulasku i izlasku robe preko računara, ali njegov posao uključuje i rad na terenu. To znači i obilazak marketa i prodavnica koje mi snabdevamo robom", kazao je Marinković.

Aleksandar navodi da mu rad na računaru nije nikakav problem, kao i da je voljan i spreman da kombinuje kancelarijski i terenski posao pošto ima vozačku dozvolu B kategorije.

"Naravno da bih pristao, pošto volim dinamičan posao, a kombinacija kancelarijskog i terenskog rada mi savršeno odgovara. Što se računara tiče, vešt sam, znam dosta toga da uradim, a imam i vozačku dozvolu. Nadam se da ovo nije posao za koji treba partijska knjižica", rekao je Spasić.

Savremeni tempo života promenio je mogućnosti i potrebe ljudi. "Fratelo trejd" pokušava da u okviru svog poslovanja kombinuje najbolje sirovine, savremenu proizvodnu opremu, vrhunske higijenske standarde, posvećenost zaposlenih i sistemsku organizaciju preduzeća. Sa druge strane, Aleksandar pokušava da nađe novi posao. Oglas koji ih je povezao nalazi se na internet adresi poslovi.rtv.kim i je otvoren još mesec dana. Možda nije kasno da Aleksandar u vama dobije konkurenciju.

Detaljno uputstvo za kreiranje korisničkog naloga na sajtu poslovi.rtv.kim možete pogledati OVDE.

Sajt poslovi.rtv.kim pokrenut je u saradnji sa  sa organizacijom Enhancing Youth Employment (Unapređivanje zapošljavanja mladih).Ostale vesti

Vernici i dalje u manastiru Banjska, državljani Severne Makedonije otišli kući
Vernici iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece, i dalje se nalaze u manastiru Banjska. Makedonski državljani koji su bili smešteni u hotelu u ovom selu krenuli su kućama.
  • 25.09.2023
Počela isplata 10.000 dinara pomoći za decu

Isplata jednokratne pomoći države roditeljima dece starosti do 16 godine počinje danas. Za mesec dana, za pomoć od 10.000 dinara prijavljeno je 1.101.232 dece.

  • 25.09.2023
Dan žalosti na Kosovu zbog ubistva policajca
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjaku.
  • 25.09.2023
Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023