Vesti
Društvo

Gračanica: Đekić tvrdi da je premešten iz političkih razloga, Popović demantuje

Zoran Đekić (37) iz Gračanice, nekadašnji uposlenik Opštine Gračanica na poziciji medicinskog tehničara u Dijagnostičkom centru u ovom mestu, tvrdi da je aprila prošle godine dobio premeštaj u Dom zdravlja u Suvom Dolu jer je na Fejsbuku svojevremeno javno podržao kandidaturu Branimira Stojanovića za gradonačelnika. Direktor Odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović za Radio Kim demantuje ove navode. Đekiću je, pošto na posao u Suvi Do nije išao, 4. januara stiglo rešenje o prekidu radnog odnosa.

Gračanica: Đekić tvrdi da je premešten iz političkih razloga, Popović demantuje
Zoran Đekić (Foto Kim)

Zoran Đekić je na mestu medicinskog tehničara u Dijagonstičkom centru u Gračanici proveo osam godina.

„Radio sam u geronto službi, obilazili smo starije, ljude koji žive sami. Pomagali smo im, sve što smo mogli. Radio sam i sve drugo što je bilo potrebno za posao, na utovaru i istovaru u magacinu“, kazao je Đekić za Radio Kim.

On tvrdi da mu je par meseci nakon izbora Ljiljane Šubarić za gradonačelnicu Gračanice direktor Odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović rekao da mora da bude premešten u Dom zdravlja u Suvom Dolu, mesto oko 15 kilometara udaljeno od Gračanice.

„Pitao sam koji je razlog. Usmeni i pismeni razlozi nisu bili isti. Usmeno mi je rekao da je stiglo naređenje, ne znam od koga i ne želim da znam, ali mislim da je premeštaj usledio zbog lokalnih izbora, jer sam na njima podržao Branimira Stojanovića. Mislio sam da je to moje lično pravo, da podržim koga hoću“, rekao je Đekić.

Radio Kim je upitao direktora Odeljenja za zdravstvo u opštini Gračanica Aleksandra Popovića da li je tačno da je Zoran Đekić premešten na novo radno mesto iz političkih razloga.

„To su gluposti“, kratko je kazao Popović u telefonskom razgovoru. On je odbio da o ovoj temi govori pred kamerama.

Kako nam je Zoran Đekić kazao, potpisao je rešenje o premeštanju na novo radno mesto, iako je to značilo da do posla i nazad na dnevnom nivou mora da putuje oko 30 kilometara jer sa porodicom živi u Gračanici.

„Tražio sam od opštinske komisije plaćanje putnih troškova. Kada sam sve stavio na papir, za platu od 380 evra nije mi se isplatilo da putujem. Rekao sam da neću da idem da radim tamo. Žalio sam se i sudu, stari sam radnik“, dodao je.

Na pitanje zašto je prihvatio odluku o premeštanju, Đekić je odgovorio:

„To nikada u životu nisam radio, odbio nešto. Jednostavno sam prihvatio, potpisao, ali nije se isplatilo. Pre ću otići u privatni sektor nego da putujem, radi se i vikend, tako da od plate ne bi ostalo ništa“, naveo je on.

Odluka o raspoređivanju na radno mesto u Suvom Dolu doneta je, kako se navodi u Đekićevom rešenju „zbog potrebe službe“. Ipak, on smatra da Domu zdravlja u Suvom Dolu nije bio potreban još jedan radnik.

„Svih ovih meseci sam primao platu, iako sam im na početku rekao - uzmite mi platu, radiću nešto privatno. Ja i supruga imamo dvoje maloletne dece. Smatram da mogu da podržim sve što je zdravo, podržao sam ih (Opštinu Gračanica) kada su napravili kuću Zoranu Đorđeviću“, dodao je.

Đekić je naglasio da je sudu u Gračanici uložio žalbu jer nakon tri godine rada nije dobio ugovor o stalnom radnom odnosu koji mu, kako je istakao, „po zakonu pripada“. Umesto njega, 4. januara ove godine mu je stiglo rešenje o otkazu od strane opštinske Disciplinske komisije.Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023