Vesti
Društvo

Gračanica: Dečji festival u dvorištu Doma kulture

Drugi po redu dečiji festival "Smajl fest" biće održan u dvorištu Doma kulture "Gračanica" 17. i 18. septembra.
Gračanica: Dečji festival u dvorištu Doma kulture
Ilustracija (Foto Pixabay)

"Dečiji festival obeležiće mnogobrojne aktivnosti, smenjivaće se različiti nastupi (članova) Udruženja za animaciju dece "Avantura animatori", kao i kulturno - umetnički program koji su pripremili mališani iz ’PU Đurđevak’, ’PU Sunce’ i ’KUD Radomir Popović’", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Turističke organizacije Gračanica.

Prvog dana festivala, od 18.00 časova publiku će zabavljati štulaši u kostimima, klovnovi, led robot, magična led vila i Miror men.

Biće upriličene i interaktivne animacije kroz muzičko - sportske i dramske igre (timske igre za razne uzraste dece, takmičenje “ko može više” – izazov preskakanja prepreka, igre pretvaranja i mašte - džinovi, patuljci i čarobnjaci, plesni izazovi i igre spretnosti – plesne koreografije za sve učesnike, muzička igra imitacije i pretvaranja uz diskoteku i rokenrol atmosferu, kao i spektakularni vatreni šou - performans sa vatrom sa elementima.

Festival će drugog dana početi u 11.00 časova, a svojim kultruno - umetničkim programom predstaviće se najmlađi polaznici ’PU Đurđevak’, ’PU Sunce’ i ’KUD Radomir Popović’.

"Dečji festival ’Smajl (Smile) fest’ je posvećen je prvenstveno deci, ali i odraslima koji žele na trenutak da probude dete u sebi i uživaju mnogobrojnim aktinostima koje će biti organizovane u sklopu festivala", dodali su organizatori.

Festival će biti održan u okviru programa „Dani Gračanice – Кulturno zabavno leto 2023“ koji sprovodi CSD u saradnji sa još 11 nevladinih organizacija i udruženja pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica.Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023