Vesti
Društvo

Gračanica: Bez vode zbog kvara, sanacija u toku

Zbog pucanja cevi na vodovodnoj mreži, meštani Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca od subote su bez vode. Kvar će biti otklonjen u toku dana.
Gračanica: Bez vode zbog kvara, sanacija u toku
(Foto arhiva Kim)

Direktor javne službe u opštini Gračanica Vladica Trajković objasnio je da je do kvara najpre došlo u subotu, na deonici od Pošte do Padališta u Gračanici.

„Pukla je vodovodna cev. Ekipa iz Prištine je u večernjim satima sanirala kvar, tako da je u toku noći između subote i nedelje bilo vode, ali je ujutru ponovo došlo do pucanja cevi na drugom mestu ali na istoj deonici“, kazao je Trajković.

Prema njegovim rečima ekipa Vodovoda koja je bila dežurna u nedelju, taj kvar nije mogla da otkloni jer se istovremeno slična situacija dogodila i u Prištini, te radnici, kao je rekao „nisu stigli do Gračanice“.

„Sada je ekipa na terenu i očekujemo da se u toku dana otkloni taj kvar i da meštani dobiju vodu“, dodao je Trajković.

Inače, kada se desi kvar na ovoj deonici, bez vode ostaju meštani cele Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca.

Kostić: Sa ovakvim problemom nećemo čekati zimu

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić kaže da glavna vodovodna cev koja je postavljena pre par godina ne trpi veliki pritisak zbog čega se često kvari.

“Mi smo potpisali memorandum sa Vodovodom i čekamo tendersku procedure. Spremni smo da uložimo 40. 000 evra kako bi ta cev bila zamenjena. Ono što je najbitnije za građane da mi sa ovakvim problemom nećemo sačekati predstojeću zimu”, kazao je Kostić.

Gradonačelnik je dodao i da su budžetom za narednu godinu planirana sredstva za alternativni smer za snabdevanje, a radi se i na velikom projektu kompletne rekonstrukcije vodovodne mreže.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023