Vesti
Društvo

Gračanica: Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Gračanica i Zavod za transfuziju krvi u Gračanici organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi.
Gračanica: Akcija dobrovoljnog davanja krvi
(Foto arhiva KIM)

Akcija dobrovoljnog davanja krvi organizuje se danas u prostorijama Doma kulture u Gračanici.

Sekretar Crvenog krsta Gračanica Sveta Živić gostujći u emisiji "Uz jutarnju kafu" kaže da se ova akcija organizuje svake godine u Nedelji Crvenog krsta koja počinje 8. i traje do 15 maja.

“Svaka akcija dobrovoljnog davanja krvi je vrlo uspešna. Najviše nas obraduje članstvo novih davalaca koji prvi put dođu da daju krv i uključe se u našu porodicu. Najvažnije je pomoći čoveku u nevolji, dati krv i spasiti mu život jer nečije malo nekome je mnogo”, kaže Živić.

On dodaje da se akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuju više puta godišnje, ali i po potrebi Zavoda za transfuzuju u Gračanici.

“Imamo dobru saradnju sa Zavodom za transfuziju krvi i u zavisnosti od toga koliko je potrebno jedinica krvi za KBC, mi organizujemo akcije”, rekao je Živić.
 
Akciji dobrovoljnog davanja krvi priključili su se i navijači Crvene zvezde.

Dobrovoljni davaoci moćiće da daju krv od 9 do 13 sati.Ostale vesti

EU uz dogovor s Nemačkom usvojila plan o automobilima posle 2035.
Ministri Evropske unije usvojili su plan da od 2035. novi automobili sa motorom na unutrašnje sagorevanje mogu da se registruju samo ako koriste klimatski neutralna goriva, saopštila je švedska ministarka energetike Eba Buš.
  • 28.03.2023
Srbija među evropskim zemljama sa najviše slučajeva zastrašivanja novinara
Srbija je u 2022. bila jedna od evropskih zemalja sa najviše zabeleženih slučajeva uznemiravanja i zastrašivanja novinara, navodi se u najnovijem godišnjem izveštaju partnerskih organizacija Platforme Saveta Evrope za promociju zaštite novinarstva i bezbednosti novinara.
  • 28.03.2023
Goraždevac: Već dva meseca bez predsednika PO, građani bez plata i drugih davanja
Mnogi žitelji Goraždevca trenutno jedva sastavljaju kraj sa krajem, jer već dva meseca Vlada Srbije okleva da imenuje predsednika Privremenog organa za Peć. Radnici ovog tela ne primaju plate već tri meseca, poljoprivrednici po prvi put nemaju mogućnost da apliciraju za podršku u repromaterijalu za prolećnu setvu, a stali su i svi ostali procesi u nadležnosti predsednika. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kažu za Radio Goraždevac da će pomoći i krivicu svaljuju na bivšeg predsednika Miloša Dimitrijevića, jer nije predao pečat. Dimitrijević kaže da će izvršiti primopredaju ali da nema sa kim, jer Vlada ne imenuje novo lice.
  • 28.03.2023
Javni poziv za dodelu stanova u Lapljem Selu i Gračanici
Кomisija za sprovođenje trogodišnjeg stambenog programa Opštine Gračanica raspisala je Javni poziv za prikupljanje zahteva za dodelu stambenih jedinica u Lapljem Selu i Gračanici.
  • 28.03.2023
Poetski karavan Vlaste Cenića u Velikoj Hoči

U organizaciji Doma kulture „Gračanica“ poznati pesnik i profesor srpskog jezika i književnosti Vlasta Cenić posetio je danas Veliku Hoču, gde je u OŠ "Svetozar Marković" recitovao stihove svojih pesama učenicima.

  • 28.03.2023
Nova galerija u Mitrovici: Od slika, edukativnog programa, do restauracije nameštaja
Kosovska Mitrovica bogatija je za još jednu umetničku galeriju. U pitanju je galerija „369“, koju su juče samoinicijativno otvorile dipolomirane slikarke Anđela Radenković i Sanja Živković. Ove umetnice su za KoSSev portal govorile o tome kako su došle na ideju da otvore sopstvenu galeriju, o predstojećim aktvinostima, kao i o planovima za budućnost.
  • 28.03.2023