Vesti
Društvo

Grabac: Bez vode nema opstanka

Povratnici u selo Grabac rekli su da bez vode nisu u mogućnosti da žive i da problem krađe pumpe za vodu mora što pre da se reši zbog njihovog daljeg opstanka u selu.
Grabac: Bez vode nema opstanka
Povratnici (Foto KIM arhiva)

Povratnike kojima je osmi put za redom ukradena pumpa, juče je posetio ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.

On je obećao da će naći rešenje za ovaj problem, ali je istakao zabrinutost što se počinioci ovih krađe još uvek ne pronalaze.

"Mi možemo kupiti novu pumpu, ali bojim se da će dok se kradljivci ne pronađu oni opet nastaviti sa svojim nedelima i to je ono što je  zabrinjavajuće," rekao je ministar Jevtić u razgovoru sa povratnicima.

Jevtić je istakao da ministarstvo nema mandat da se bavi istragama i kažnjavanjem počiniocima ovih krađa, ali je još jednom pozovao one kojima je to posao da učine nešto po ovom pitanju.

“Ovde se ne radi o običnoj krađi jer se ovde krade šansa za održivim povratkom i zato se ovaj i slični slučajevi kada su povratnici u pitanju moraju tretirati posebno”, rekao je Jevtić.

Ukradena pumpa za vodu bila je donacija Ministarstva za zajednice i povratak.Ostale vesti

Goraždevac: Održan sastanak sa predstavnicima Specijalizovanog veća Kosova
Specijalizovana veća Kosova i Evropski centar za pitanja manjina (ECMI) Kosovo su danas u Goraždevcu organizovali poludnevnu radionicu. Tokom radionice, predstavnici Specijalizovanih veća Kosova, pružili su građanima informacije o radu Suda kao i o određenim sudskim postupcima koji su u toku.
  • 27.10.2021
Zemljotres slabog intenziteta kod Gnjilana
Zemljotres magnitude 2,1 jedinice Rihterove skale, registrovan je u regionu Gnjilana, saopštio je Seizmološki zavod Srbije.
  • 27.10.2021
Pomeranje sata za vikend
Letnje računanje vremena u 2021. godini završava se u nedelju, 31. oktobra u tri časa ujutru.
  • 27.10.2021
Rekordne cene hrane na Kosovu: Poskupeo hleb, kafa, burek…
Cene raznih prehrambenih proizvoda na Kosovu nastavljaju da rastu, a i cene proizvoda u pekarama su uvećane, pa će građani morati da izdvoje u proseku od 10 do 20 centi više za određene proizvode.
  • 26.10.2021
Kosovska Mitrovica – grad ljubavi i mržnje prema psima lutalicama
Kosovska Mitrovica može da se pohvali ljudima koji će neretko pritrčati u pomoć povređenoj i napuštenoj životinji, negovati je i brinuti se o njoj, kao i ljudima koji svakodnevno, na putu do posla, sa sobom nose granule kojima hrane ljubimce Kosovske Mitrovice. Međutim, u ovom gradu ima i onih koji se, usled toga što još uvek nije rešen problem pasa lutalica, odlučuju da uzmu stvar u svoje ruke i reše ga bacanjem otrova.
  • 25.10.2021
Katarini Marinković i Radi Komazec nagrade INTERFER-a
Na 26. Internacionalnom festivalu reportaže i medija „Interfer Zlatna Nika“ novinarka produkcije New Press i Medija centra Katarina Marinković dobila je doplomu ovog festivala u kategoriji TV reportaže. Marinkovićeva je diplomu dobila za reportažu “Ljudi brojevi” koja govori o položaju, problemima i životu stanara stambenog naselja u Lapljem Selu.
  • 25.10.2021