Gorska služba spasila nemačkog turistu na Brezovici

Nemački turista Patrik Vaišelbaumer, koji je sinoć u večernjim časovima zbog lošeg vremena i guste magle bio zarobljen na najvišem vrhu u ski centru Brezovica, Piribregu, na visini od 2.542 spašen je nakon akcije gorske službe za spasavanje. U akciji spasavanja učestvovalo desetak ljudi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Brezovica (Foto RTV Herc)

Akcija je nakon upućenog poziva za pomoć, organizovana u vrlo kratkom roku, a iz spasilačkog tima su naveli da je spasilačka misija prošla bez problema, iako im vremenski uslovi nisu ni malo išli na ruku.

"Nakon duže potrage Patrik je spašen i sproveden do hotela Molika na skijalište gde mu je bila pružena prva pomoć. Pronađen je u teškom stanju, sa jakim promrzlinama. Dobro je da smo u akciju krenuli bez odlaganja i ja se ovom prilikom zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali u akciji. Nakon nekoliko časova potrage akcija je završena uspešno, što je i najvažnije. Patrik je sada dobro“, rekao je Nenad Gligorijević iz gorske službe za spasavanje "Dane tim Brezovica".

Turista Vaišelbaumer čiji je život bio ugrožen, zahvalio se spasiocima.

Istakao je da je ski centar Brezovica, prelepa planina sa puno zimskih čari i da će ljude koji su ga spasili pamtiti celog života.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane