Vesti
Društvo

Goraždevac: Sneg obradovao najmlađe

Prvi snežni pokrivač u Goraždevcu najviše je obradovao najmlađe stanovnike ovog sela. Već prvi dan mališani su izašli na neko od brda kako bi se grudvali, sankali i pravili Sneška Belića. Pedijatri kažu da je sat-dva na snegu sasvim dovoljno i da deca za tu priliku treba da se utople.
Goraždevac: Sneg obradovao najmlađe
Mališani u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Dugo čekanje da sneg prekrije breg najteže je palo najmlađima, koji su trenutno na zimskom raspustu. Svoje slobodno vreme i manjak obaveza sada koriste da se provedu igrajući se na snegu.

Deca koju su novinari Radio Goraždevca zatekli na sankanju na goraždevačkim brežuljcima kažu da se raduju prvom snegu zbog toga što nije padao celu zimu, da najviše vole da prave Sneška, sankaju se i grudvaju.

Pedijatar dr Stanislava Radović kaže da je sat do dva na snegu sasvim dovoljno i savetuje da se tokom boravka napolju deca utople.

„Dobro se utopliti, ali ne pretopliti jer trenutno nije previše hladno. Deci skinuti mokru odeću, pošto se ona bacaju po snegu. Čaj i topli napici i što više vitamina C“, kazala je Radovićeva.

Ona je dodala da je određeno vreme provedeno na hladnom vazduhu zdravo.

„Prevashodno je sreća i radost jer snega za Novu godinu i Božić nije bilo. Jeste u neku ruku lepo, zato što je potrebno pročistiti njihov organizam, jer svi smo predugo bili u zatvorenom prostoru“, navela je doktorka.

Ako je suditi prema najavama meteorologa zimska idila će potrajati, a samim tim i mogućnost da deca provedu više vremena na snegu kojeg je u poslednjih nekoliko godina sve manje u nižim predelima.

 Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022