Vesti
Društvo

Goraždevac: Кosovska policija namerava da ukloni srpske zastave

Da postoji ideja da se iz Goraždevca uklone srpske zastave predsedniku privremenog organa u Goraždevcu Milošu Dimitrijeviću preneo je komandir policijske stanice u Peći Nue Nikola. Dimitrijević tvrdi da je već dva puta povodom ovog problema išao na razgovor u stanicu policije, kada mu je sugerisano da skine zastavu.
Goraždevac: Кosovska policija namerava da ukloni srpske zastave
Srpska zastava u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Predsednik privremenog organa u Goraždevcu Miloš Dimitrijević kazao je da je ovaj problem prijavljen OEBS-u, kancelariji Evropske unije i ostalim predstavnicima međunarodne zajednice.

“Vidimo da je međunardona zajednica reagovala OEBS je razgovarao samnom danas. Šta će dalje da se preduzme i kako će dalje da se odnose ja ne znam ali znam da ja zastavu da skidam neću”, kazao je Dimitrijević

Na mnogim mestima na Кosovu postavljene su zastave Albanije, neretko i ostalih država. Dimitrijević se pita kako je moguće da samo jedna smeta organima policije i to u srpskoj sredini.

“Mi kao Srbi treba da imamo svoju zastavu i obeležja na ovim prostorima. Nama ne smeta ni jedna zastava drugih država koje su postavljenje širom Кosova i Metohije i samom gradu Peći”, rekao je Dimitrijević.

Regionalni portparol Policije Кosova za Peć Fadilj Gaši u kratkoj telefonskoj izjavi za Radio Goraždevac je rekao da o tome nema informacije i uputio nas na komandira policijske stanice u Peći, Nue Nikolu, koji i pored brojnih pokušaja da stupimo u kontakt nije odgovarao na naše pozive i poruke.Ostale vesti

Skoro rešenje za Gračanku? Jalovište i dalje problem
Najveći ekološki problemi u opštini Gračanica godinama su isti. Meštanima Lapljeg Sela poslednjih pet, gorući problem predstavlja zagađena reka Gračanka. Opštinsko odeljenje urbanizma, planiranja i zaštite životne sredine, odlučilo je da Međunarodni dan zaštite životne sredine, ipak obeleži sadnjom cveća u dvorištu Doma kulture u ovom selu.
  • 05.06.2020
U Gračanici formirano komunalno preduzeće
Opština Gračanica nedavno je oformila Javno komunalno preduzeće – Ekologija.
  • 05.06.2020
Ombudsman: Snažnije zalaganje za zaštitu životne sredine
Danas je Međunarodni dan zaštite životne sredine. Institucija Ombudsman upozorava da se Kosovo suočava sa problemima sa vodom, zagađenjem vazduha, upravljanje otpadom, kontrolom buke. „Svi ti ekološki problemi godinama ostaju u skoro istoj fazi“, ističe ombudsman.
  • 05.06.2020
Nakrivljena bandera opasnost po meštane, KEDS ne reaguje
U ulici Kralja Milutina u Gračanici, u blizini kuće porodice Stojković, još pre više od dvadeset dana se nakrivio električni stub koj preti da padne u dvorište. Ova bandera može da izazove veliku opasnost i ugrozi živote gračaničke porodice. Iz KEDS-a ne reaguju, iako su više puta obavešteni o problemu.
  • 05.06.2020
“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020