Vesti
Društvo

Godišnjica oslobođenja Kosovske Mitrovice

Polaganjem venaca i svečanom akademijom u Kosovskoj Mitrovici danas je obeležena  sedamdeset i jedna godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.
Godišnjica oslobođenja Kosovske Mitrovice
Severna Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Predstavnici lokalne samouprave i SUNBOR-a položili su vence na spomenik partizanima i rudarima kao i na spomenik “Istina”  posvećenom  poginulima u NATO bombradovanju i žrtvama Oslobodilačke vojske Kosova.

Predsednik opštinske organizacije SUBNOR-a  Slobodan Bogićević rekao je da je današnji dan prilika da odamo počast hrabrosti svih koji su se suprotstavili nacizmu u Drugom svetskom ratu a posebno onima koji su u tu borbu za slobodu ugradili svoje živote

“Obavezni smo da mlade generacije podsećamo da su države i narodi dužni da čine sve kako ne bi došlo do novih ratova. Dar slobode kao univerzalne kategorije, i danas je temelj razvoja svakog društva”,  podvukao je  Bogićević.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić istakao je da se ovaj dan obeležava u znak sećanja na sve pale oslobodioce.

“Danas obeležavamo  sedamdeset jednu godinu od dolaska slobode u naš grad odajući poštu svim oslobodiocima koji su za tu slobodu dali ono najvrednije  što su imali – svoje živote. Danas smo ovde da ne zaboravimo i da sećanja na njih  zauvek žive”, kazao je Rakić.

Svečana akademija povodom godišnjice od oslobođenja Kosovske Mitrovice održana je u  u mitrovačkom dvoru. Okupljenima se obratio i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.Ostale vesti

Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?
Nakon taksi usluga, u Kosovskoj Mitrovici poskupelo je i piće, a kako saznaje Kossev i Radio Kontakt Plus, ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane.
  • 20.10.2021
Goraždevac i pojedina naselja u Peći bez vode do 17 sati
Meštani Goraždevca i pojedinih naselja u Peći biće bez vode do 17 sati zbog popravke na cevima, saopštili su iz kompanije Hidrodrini.
  • 20.10.2021
Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021
Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021