Vesti
Društvo

Gimnazijalci iz Kamenice osvojili zlatne medalje na tekimčenju u Beogradu

Učenici trećeg razreda Gimnazije u Kosovskoj Kamenici osvojili su zlatnu medalju na četvrtom Međunarodnom „Brinfiniti" takmičenju, održanom u Beogradu, u takozvanom „STEAM obrazovanju".
Gimnazijalci iz Kamenice osvojili zlatne medalje na tekimčenju u Beogradu
Uspešni Gimnazijalci (Foto Puls)

Iako debitantska, ekipa kameničkih srednješkolaca u sastavu Jovana Pešić, Jelena Savić, Marija Stoilković i Veselj Sali bila je najbolja na međunarodnom takmičenju u STEAM obrazovanju, gde su se pored osnovnih tražila i specfična znanja u oblasti ekonomije, matematike i umetnosti. U finalnom delu takmičenja ekipa kameničke Gimnazije, kao motiv za svoj zadatak iskoristila je objekat „Plutonijum" u Briselu.

Konkurencija je i ove godine bila izuzetno jaka. Učestvovalo je čak 300 ekipa a u finalnom delu 50 timova. Koliko je veliki ovaj uspeh najbolje govore najbliži konkurenti. Drugo mesto osvojila je Savremena Gimnazija u Beogradu, a treće gimnazijalci iz Knjazevca.

„STEAM obrazovanje" ima za cilj promociju i objedinjavanje nauke, tehnologije, inženjerstva, matematike i umetnosti, čime se postižu daleko veći uspesi u odnosu na tradicionalne metode školovanja.Ostale vesti

Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021
Ranč „Sfens“: Ostvarenje dečjih snova uz konje
Na kraju uske, gotovo neprohodne ulice koja vodi ka srednjevekovnoj tvrđavi Zvečan, nalazi se ranč „Sfens“. Njegovi vlasnici, Aleksandar Arsenijević i Lena Ilić, su zaljubljenici u konje. Imaju francuskog kasača italijanskog porekla Nerka, boričkog arabera Karima, engleskog galopera Marakeša i ponija Smokija.
  • 24.07.2021
Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021