Vesti
Društvo

Gimnazijalci iz Kamenice osvojili zlatne medalje na tekimčenju u Beogradu

Učenici trećeg razreda Gimnazije u Kosovskoj Kamenici osvojili su zlatnu medalju na četvrtom Međunarodnom „Brinfiniti" takmičenju, održanom u Beogradu, u takozvanom „STEAM obrazovanju".
Gimnazijalci iz Kamenice osvojili zlatne medalje na tekimčenju u Beogradu
Uspešni Gimnazijalci (Foto Puls)

Iako debitantska, ekipa kameničkih srednješkolaca u sastavu Jovana Pešić, Jelena Savić, Marija Stoilković i Veselj Sali bila je najbolja na međunarodnom takmičenju u STEAM obrazovanju, gde su se pored osnovnih tražila i specfična znanja u oblasti ekonomije, matematike i umetnosti. U finalnom delu takmičenja ekipa kameničke Gimnazije, kao motiv za svoj zadatak iskoristila je objekat „Plutonijum" u Briselu.

Konkurencija je i ove godine bila izuzetno jaka. Učestvovalo je čak 300 ekipa a u finalnom delu 50 timova. Koliko je veliki ovaj uspeh najbolje govore najbliži konkurenti. Drugo mesto osvojila je Savremena Gimnazija u Beogradu, a treće gimnazijalci iz Knjazevca.

„STEAM obrazovanje" ima za cilj promociju i objedinjavanje nauke, tehnologije, inženjerstva, matematike i umetnosti, čime se postižu daleko veći uspesi u odnosu na tradicionalne metode školovanja.Ostale vesti

Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023
Zubin Potok: Meštani se razišli, novo okupljanje sutra
Meštani Zubinog Potoka koji su bili okupljeni ispred lokalne samouprave u ovom mestu su se razišli, potvrdio je za Kim radio predsednik GI "Za Zubin Potok" Milija Biševac.
  • 29.05.2023