Vesti
Društvo

Gimnazija obeležava Dan škole i 107 godina postojanja

Iako je u toku pandemija koronavirusa Prištinska Gimnazija nije odustala od obeležavanja Dana škole i 107 godina postojanja. Proslava će ove godine prvi put biti održana on-lajn, kazao je za RTV Kim direktor Dejan Denić.
Gimnazija obeležava Dan škole i 107 godina postojanja
Gimnazija u Lapljem Selu (Foto Kim arhiva)

Svake godine Gimazija u Lapljem Selu povodom obeležavanja Dana škole pripremala je poseban program. Direktor Dejan Denić je kazao da će ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije priredbu prezentovati putem interneta.

“Učenici će pripremiti program, koji će biti emitovan na našem Jutjub kanalu, kako bi svi učenici mogli da program isprate”, rekao je Denić.

On navodi da se nastava trenutno odvija po kombinovanom modelu i da u ovoj školi nema slučajeva obolevanja od koronavirusa.

“Jedan deo učenika dolazi u školu, a druga grupa prati nastavu od kuće i tako će biti do daljnjeg. Dešava se da učenici budu odsutni dan ili dva, ali je to uglavnom zbog sezonskog gripa”, rekao je Denić.

Prištinsku Gimnaziju u Lapljem Selu trenutno pohađa 154 učenika.Ostale vesti

Zemaj: Radno vreme ugostiteljskih objekata do 21h
Tržni centri i ugostiteljski objekti biće zatvoreni od 21 do 5 časova, rekao je ministar zdravlja Armend Zemaj na konferenciji za medije. 
  • 31.10.2020
Hoti: Vlada udvostručuje socijalnu pomoć
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će više od 24.000 porodica dobiti dvostruku socijalnu pomoć za oktobar, novembar i decembar. 
  • 31.10.2020
Gujon: Uskoro farma u Gračanici

Tri osnovne škole u srpskim sredinama na Kosovu nedavno su renovirane iz donacije koju je obezbedila humanitarna organizacija ’’Solidarnost za Kosovo’’, čiji je osnivač francuski humanitarac Arno Gujon, piše Tanjug.

  • 30.10.2020
Više od hiljadu osoba kanžnjeno zbog nepoštovanja epidemioloških mera
Kosovska policija nastavlja da kažnjava osobe koje ne poštuju antikovid mere, pa je tako u poslednja 24 sata kažnjeno 1.072 ljudi koji nisu poštovali Zakon o borbi protiv pandemije, prenosi Ljajmi.
  • 28.10.2020
Mladi u borbi za spas pčela od izumiranja

Osnivanje „Tematskog parka o pčelarstvu“, aktiviranje mladih da se bave ovom plemetinom delatnošću, očuvanje životne sredine i zaštita pčela od izumiranja neki su od ciljeva članova Mlade aktivne Gračanice predstavljeni na takmičenju „Startap poduhvat“ koji je organizovao Inovacioni centar Kosova, a na kojem su osvojili drugu nagradu.

  • 27.10.2020
Na severu Kosova nema fiskalnih računa
Prema podacima Poreske uprave Kosova, u četri opštine na severu Kosova sa većinski srpskim stanovništvom, Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, registrovano je 981 preduzeće sa ukupno 1.316 aktivnih jedinica.
  • 27.10.2020