Vesti
Društvo

Gimnazija obeležava Dan škole i 107 godina postojanja

Iako je u toku pandemija koronavirusa Prištinska Gimnazija nije odustala od obeležavanja Dana škole i 107 godina postojanja. Proslava će ove godine prvi put biti održana on-lajn, kazao je za RTV Kim direktor Dejan Denić.
Gimnazija obeležava Dan škole i 107 godina postojanja
Gimnazija u Lapljem Selu (Foto Kim arhiva)

Svake godine Gimazija u Lapljem Selu povodom obeležavanja Dana škole pripremala je poseban program. Direktor Dejan Denić je kazao da će ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije priredbu prezentovati putem interneta.

“Učenici će pripremiti program, koji će biti emitovan na našem Jutjub kanalu, kako bi svi učenici mogli da program isprate”, rekao je Denić.

On navodi da se nastava trenutno odvija po kombinovanom modelu i da u ovoj školi nema slučajeva obolevanja od koronavirusa.

“Jedan deo učenika dolazi u školu, a druga grupa prati nastavu od kuće i tako će biti do daljnjeg. Dešava se da učenici budu odsutni dan ili dva, ali je to uglavnom zbog sezonskog gripa”, rekao je Denić.

Prištinsku Gimnaziju u Lapljem Selu trenutno pohađa 154 učenika.Ostale vesti

Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?
Nakon taksi usluga, u Kosovskoj Mitrovici poskupelo je i piće, a kako saznaje Kossev i Radio Kontakt Plus, ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane.
  • 20.10.2021
Goraždevac i pojedina naselja u Peći bez vode do 17 sati
Meštani Goraždevca i pojedinih naselja u Peći biće bez vode do 17 sati zbog popravke na cevima, saopštili su iz kompanije Hidrodrini.
  • 20.10.2021
Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021
Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021