Vesti
Društvo

Generalni sekretar SD Crvena zvezda Ivan Milojević u poseti Gračanici

Generalni sekretar Sportskog društva Crvena zvezda Ivan Milojević posetio je danas predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića povodom „Akademije vodenih sportova Crvena zvezda“, škole plivanja i vaterpola koja je održana u Gračanici. Milojević je poručuio da žele da budu prisutni na Кosovu svakodnevno i deci omoguće da se bave različitim sportovima jer su dela ta koja krase Crvenu zvezdu.
Generalni sekretar SD Crvena zvezda Ivan Milojević u poseti Gračanici
Sa sastanka (Foto OG)

Generalni sekretar Sportskog društva Crvena zvezda Ivan Milojević pozvao je svu decu iz Gračanice da budu gosti 28. jula na fudbalskoj utakmici.

„Deca iz Gračanice imaju toliku želju za bavljenjem sportom da posle ovog mog dolaska, ne samo što je vaterpolo klub Crvena zvezda prepoznao i uradio zahvaljujući Nikoli Rađenu i predsedniku Gračanice što su omogućili deci da se bave vodenim sportom, pričam kao generalni sekretar da ćemo i kroz ostale sportove pružiti deci mogućnost da se pronađu i u nekom drugom sportu, potrudićemo se da otvorimo ogranke ovde i da ti ogranci budu regrutni centar za takmičarski uspešne nade sporta. Sport je ono najbitnije za našu decu, deca koja uđu u sistem sporta postaju jedni od najboljih i najzdravijih činioca društva, jedan sportista uvek donosi trostruku vrednost državi, to je zdravstveno zbrinuto dete, socijalno zbrinuto dete kje se uči pravim istinskim vrednostima dobija i sportsko vaspitanje i dobija i nastavno vaspitanje. U budućnosti je nama cilj da preko Sportskog društva Crvene zvezde omogućimo deci na Кosovu da imaju što veće mogućnosti da se bave sportom, želimo da budemo prisutni ovde svakodnevno, ne samo u nekim akcijama, ono što je naša želja jeste da budemo jaki na delima a ne na rečima jer dela su ta koja krase Crvenu zvezdu i našu priču“, kazao je Milojević.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ističe da je najvažnije da su deca zadovoljna i srećna to je ono ka čemu težimo.

„Imao sam veoma konstruktivan razgovor sa generalnim sekretarom Sportskog društva Crvena zvezda. Razgovarali smo i o kampu koji se trenutno održava ovde u Gračanici, dogovorili smo da se saradnja nastavi i u budućnost. Ono na šta sam jako ponosan jeste da se veliki broj dece odazvao i da su veoma srećni što su polaznici škole plivanja i vaterpola“, kazao je Popović.

Fudbalski klub Crvena zvezda 28. jula u 20.30 časova igra revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona sa fudbalskim klubom Кairat.

Obaveštavamo roditelje da je odlazak sportske dece na utakmicu besplatan.

Na utakmici je dozvoljeno prisustvo 25.000 dece uzrasta do 14 godina, pri čemu je jedan pratilac (roditelj) dovoljen na desetoro dece.

Svi roditelji koji žele, mogu prijaviti minimum desetoro dece na dole navedene mejlove i brojeve telefona.

Neophodno je dostaviti sledeće informacije:

-broj dece koje roditelj prijavljuje za odlazak i broj roditelja pratilaca ( mah jedan roditelj na desedoro dece)

-ime prezime roditelja pratioca

-da li se očekuje od Кluba organizacija prevoza ili ne.

snezana.spasojevic@crvenazvezdafk.com ili 066/8011361

dragana.banjeglav@crvenazvezdafk.com ili 066/8011374

katarina.nikolovski@crvenazvezdafk.com ili 066/8011372Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021