Vesti
Društvo

Gde i kada je obavezno nošenje maski

Ministarstvo zdravlja objavilo je vodič u kojim slučajevima je obavezno nošenje maske, a u kojima ne.
Gde i kada je obavezno nošenje maski
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti naveo je na tabeli primere gde i kada nositi, a gde ne nositi masku.

Prema nihovim navodima zaštitne maske treba nositi prilikom kupovine namirnica i drugih predmeta, posete lekaru ili farmaceutu, ulaska u restoran, vožnje vozilom, putovanja javnim prevozom i bilo koje usluge u banci, pošti ili drugim javnim službama, objavila je Koha.

Ističu da nije obavezno nositi masku kod kuće i dok vozite svoje vozilo sa članovima porodice.

Koha navodi da Zakon o sprečavanju i suzbijanju pandemije kovid-19 na teritoriji Kosova, u članu 24 tačka 5 predviđa da „fizičko lice koje ne poštuje odluku nadležnog organa za nešenje maske, kažnjava se novčanom kaznom 35 evra”.

Poslednjih dana zabeleženo je da je policija kaznila osobu sa 35 evra, jer nije nosio masku u automobilu.

Prezentacija ovog priručnika usledila je nakon ovog slučaja.Ostale vesti

Posle više protesta, meštani Gračanici biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020