Vesti
Društvo

Francuska solidarnost za Srbiju

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ iz Francuske obezbedila je donaciju od preko pola miliona dinara za porodice pogođene poplavama u Srbiji.

Francuska solidarnost za Srbiju
Volonteri donose pomoć (Foto

Ekipa francuskih volontera dopremila je u prihvatilište DIF-a na Košutnjaku 10 hiljada pelena, 2 hiljade litara dugotrajnog mleka, 200 paketa mleka u prahu, hiljadu paketa kašica i mlevene plazme kao i preko 2 hiljade proizvoda za higijenu.

Jedan deo pomoći, kako je saopšteno iz ove humanitarne organizacije, odnešen je u Hotel Slavija gde su smeštene majke sa malom decom.

„Zbog hitnosti situacije odlučili smo da kupimo prvi deo naše pomoći direktno u Srbiji i da je što pre odnesemo najugroženijima! Dobili smo informaciju da dečija hrana i pelene fale svuda, zato je ova prva donacija od 570.000 dinara namenjena deci. U Francuskoj naše ekipe dobrovoljaca rade neprestano i sakupljaju dodatnu pomoć za Srbiju“, kaže Arno Gujon, osnivač organizacije „Solidarnost za Kosovo“.Ostale vesti

Oko dve trećine ispitanika iz Severne Mitrovice smatra da je diskriminisano u poslednjih šest meseci
U poslednjih šest meseci 65 odsto ispitanika iz Severne Mitrovice smatra da im je bilo uskraćeno ili prekršeno neko pravo, a 44 odsto njih veruje da su diskriminisani na osnovu etničke pripadnosti, pokazuju rezultati istraživanja koje je sproveo Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC). „Dijalog oči u oči između lokalnih Srba i Albanaca, što manje politike i rešavanje lokalnih problema su ključ“, smatra Dušan Radaković, izvršni direktor ove organizacije.
  • 08.06.2023
Goraždevac: Učenici se oprobali u kvizu znanja
U prostorijama osnovne škole „Janko Jovićević“ održan je „Školski kviz znanja“ na kome su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Goraždevca, Osojana, Banja, Crkoleza, Vidanja i Suvog Grla.
  • 07.06.2023
Srđan Sentić izabran za zamenika kosovskog Ombudsmana

Skupština Kosova je na sednici u sredu, tajnim glasanjem, izabrala ambasadora Srđana Sentića za novog zamenika Ombudsmana na Kosovu iz redova nevećinskih zajednica. Za Sentića je glasalo 53 od ukupno 73 prisutna narodna poslanika.

  • 07.06.2023
Patrijarh zabrinut što je veronauka degradirana u status programa
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije razgovarao je sa vršiocem dužnosti ministra prosvete Đorđem Milićevićem i izneo zabrinutost što je verska nastava iz statusa predmeta degradirana u status programa, kao i da posle više od dve decenije od vraćanja u prosvetni sistem još nije rešen radno-pravni status veroučitelja.
  • 07.06.2023
Dobrotin: Petočlana porodica Trajković uskoro u novom domu

U Dobrotinu je na treći dan Svete Trojice, seoske slave ovog mesta, ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio kamen temeljac za izgradnju kuće petočlanoj porodici Trajković.

  • 06.06.2023
Američki KFOR i Leposavci odmerili snage u vuči konopca
Ispred zgrade opštine u Leposaviću, građani koji protestuju već deseti dan – juče su označili početak ovogodišnjih Radničkih igara, tradicionalne manifestacije koja se u ovoj opštini održava. U ovim igrama danas su im se pridružili i pripadnici američkog KFOR-a.
  • 06.06.2023