Fondacija princeze Кatarine obezbedila pomoći Narodnoj kuhinji

Fondacija princeze Кatarine poslala je donaciju vrednosti veće od 6.000 evra narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića” koja radi pri Eparhiji raško-prizrenskoj i kosovsko-metohijskoj.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Kim)

Pomoć se sastoji od osnovnih namirnica – brašna, testenina, pasulja, pirinča, začina, supa, ulja, šećera i drugih prehrambenih artikala, a donacija je obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago čiji je princeza Кatarina pokrovitelj, kao i kompanijama Žitopromet, Sunoko d.o.o, Moravka Pro i Viktorija Grup.

„Svi ljudi, bez obzira na svoje versko ili etničko poreklo, trebalo bi da žive u slozi i međusobnom uvažavanju i da se omoguće uslovi za život dostojan čoveka. Današnja donacija je samo mala pomoć za naše ljude, ali tu ne smemo stati. Apelujem na sve da pomognu našim ljudima da što lakše prebrode teške dane i izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju. Кosovo je Srbija, a Srbija je naša zemlja koju ćemo moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja uvek da pomažemo koliko god možemo“, rekla je princeza Кatarina u svojoj poruci Srbima na Кosovu.

Humanitarna organizacija „Majka devet Jugovića“ vodi 6 narodnih kuhinja širom Кosova u kojima se hrani više od dve hiljade ljudi. Rukovodioci ove organizacije su istakli da su veoma srećni što su primili ovu donaciju, koja će pomoći narodu na Кosovu i Metohiji da dočeka Novu godinu sa manje briga.

Organizacija „Majka devet Jugovića“ je osnovana 2000. godine i zvanično je registrovana od strane UNMIК-a. Tokom svog dvanaestogodišnjeg rada organizacija je intenzivno sarađivala sa međunarodnim i lokalnim nevladinim organizacijama. Sedište organizacije je u porti manastira Gračanica.

Ostale vesti

 • "Još jedan pokušaj asimilacije Srba na Kosovu"

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je najnovija najava prištinskih vlasti o promeni statusa tog univerziteta još jedan u nizu pokušaja asimilacije Srba sa Kosova i gušenja njihovih osnovnih ljudskih prava.

 • Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Sedamnaest meseci nakon integrisanja provosuđa na severu Kosova različita su mišljenja o uspešnosti tog dela Briselskog sporazuma. Uprkos, otežanim uslovima, sudstvo funkcioniše, složili su se učesnici konferencije "Integradija pravosuđa na severu" koju je u Prištini organizovao "Aktiv".

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane