Vesti
Društvo

Fondacija "Nikola Kojović" obezbedila udžbenike za Gimnaziju u Kosovskoj Kamenici

Knjige su naslednog karaktera, što podrazumeva da nakon što jedna generacija đaka koristi knjige, vraća ih školi i njih potom preuzima na korišćenje nova generacija đaka. Kako su udžbenici odobreni za korišćenje od strane srpskog Ministarstva obrazovanja mogu menjati od generacije do generacije, ova fondacija pokriva troškove udžbenika čak i u slučaju da su potrebni novoodobreni udžbenici.
Fondacija
Ilustracija (Foto www.zunsrs.com)

"Već tri godine, nesebično, ova fondacija podstiče učenike naše škole da znanjem, iz udžbenika koje doniraju, love kroz život i svojim umenjima koriste prilike koje im život daje. Nastavljajući ideju prerano preminulog Nikole Kojovića, pokazuju izuzetan primer kako je ulaganje u obrazovanje jedna od najvrednijih stvari jer predstavlja ulaganje u budućnost", poruka je iz Gimnazije u Kosovskoj Kamenici.

Kako su naveli, duguju zahvalnost ovoj fondaciji koju nazivaju prijateljima, entuzijastima i humanitarcima, ne samo za nesebičnost, volju i energiju koju pokazuju prema njihovoj školi, već za aktivizam i delovanje na sveobuhvatni obrazovni sistem.

Gimnazija u Kosovskoj Kamenici ima oko stotinu đaka. Poznata je po uspesima i mnoštvu nagrada koje njeni učenici neprestano osvajaju.

Fondacija "Nikola Kojović" sa sedištem u Beogradu je neprofitabilna organizacija, osnovana 2018. godine kako bi se sačuvala uspomena na prerano preminulog Nikolu Kojovića i nastavio njegov humanitarni rad.

Ciljevi Fondacije su očuvanje sećanja na Nikolu Kojovića, pomoć talentovanoj deci, pomoć i podrška đacima koji ostvaruju natprosečne rezultate, socijalno ugroženim i jednoroditeljskim porodicama, organizovanje humanitarnih akcija radi prikupljanja finansijske i svake druge pomoći.Ostale vesti

Ministarstvo prosvete Srbije: Izvesno da školska godina počinje na vreme
Izvesno je da školska godina počinje na vreme, 1. septembra, kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2022/23. godinu, saopštili su za Tanjug iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
  • 17.08.2022
Na Kosovu nastavak restrikcija struje do stabilizacije energetske situacije
Operator sistema, transmisije i tržišta električne energije Kosova (KOSTT) je saopštio da će se redukcije struje nastaviti do stabilizacije energetske situacije. U saopštenju za medije KOSTT je naveo da restrikcije mogu da variraju iz dana u dan u zavisnosti od opterećenja.
  • 17.08.2022
Koliko je ženama važno ulepšavanje i šminka

Izlazak ili proslava ženama i devojkama su postali gotovo nezamislivi bez šminke, često i one profesionalne. Na centralnom Kosovu sve je više ponude profesionalnog meke up-a. Neizostavno je i takozvano izlivanje ili nadogradnja noktiju. Koliko sve to košta i da li je danas na ceni prirodni look?

  • 17.08.2022
Sve je počelo kad je deda Drakče kupio satelitsku antenu
Stefan Veljković, otac, sin, suprug, prevodilac, pisac, edukator i menadžer. Tako bi se mogla opisati neka njegova zanimanja, po fazama života.
  • 17.08.2022
Restriktivna isključenja struje na severu
Zbog loših energetskih prilika na kosovskim elektranama, za danas su najavljene restrikcije električne energije i na severu Kosova.
  • 17.08.2022
Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022