Vesti
Društvo

Fondacija "Nikola Kojović" obezbedila udžbenike za Gimnaziju u Kosovskoj Kamenici

Knjige su naslednog karaktera, što podrazumeva da nakon što jedna generacija đaka koristi knjige, vraća ih školi i njih potom preuzima na korišćenje nova generacija đaka. Kako su udžbenici odobreni za korišćenje od strane srpskog Ministarstva obrazovanja mogu menjati od generacije do generacije, ova fondacija pokriva troškove udžbenika čak i u slučaju da su potrebni novoodobreni udžbenici.
Fondacija
Ilustracija (Foto www.zunsrs.com)

"Već tri godine, nesebično, ova fondacija podstiče učenike naše škole da znanjem, iz udžbenika koje doniraju, love kroz život i svojim umenjima koriste prilike koje im život daje. Nastavljajući ideju prerano preminulog Nikole Kojovića, pokazuju izuzetan primer kako je ulaganje u obrazovanje jedna od najvrednijih stvari jer predstavlja ulaganje u budućnost", poruka je iz Gimnazije u Kosovskoj Kamenici.

Kako su naveli, duguju zahvalnost ovoj fondaciji koju nazivaju prijateljima, entuzijastima i humanitarcima, ne samo za nesebičnost, volju i energiju koju pokazuju prema njihovoj školi, već za aktivizam i delovanje na sveobuhvatni obrazovni sistem.

Gimnazija u Kosovskoj Kamenici ima oko stotinu đaka. Poznata je po uspesima i mnoštvu nagrada koje njeni učenici neprestano osvajaju.

Fondacija "Nikola Kojović" sa sedištem u Beogradu je neprofitabilna organizacija, osnovana 2018. godine kako bi se sačuvala uspomena na prerano preminulog Nikolu Kojovića i nastavio njegov humanitarni rad.

Ciljevi Fondacije su očuvanje sećanja na Nikolu Kojovića, pomoć talentovanoj deci, pomoć i podrška đacima koji ostvaruju natprosečne rezultate, socijalno ugroženim i jednoroditeljskim porodicama, organizovanje humanitarnih akcija radi prikupljanja finansijske i svake druge pomoći.Ostale vesti

Težak život porodice Džavrić u Brestoviku kod Peći
Draško Džavrić iz povratničkog sela Brestovik kod Peći već godinama teško živi i izdržava porodicu. On živi sa suprugom i dvoje dece.
  • 26.01.2022
Dr Lukić: Optužbe Zećirijevih neistinite, nehigijenski uslovi razlog za infekciju deteta
Pedijatar Doma zdravlja u Gračanici dr Ivan Lukić negirao je u pisanoj izjavi za RTV Kim da je odgovoran za propust u lečenju jedanaestomesečnog sina Melite i Fadilja Zećirija. On tvrdi da su nehigijenski životni uslovi razlog za bakterijsku infekciju koju je dete dobilo.
  • 26.01.2022
Priština: Protest protiv poskupljenja struje
Uz moto "Ni cent više", nekoliko stotina ljudi okupilo se na protestu u Prištini protiv poskupljenja struje. Okupljeni su od Vlade i Skupštine Kosova zahtevali da ne dozvole poskupljenje struje predviđeno od prvog februara.
  • 26.01.2022
Promocija normalizacije odnosa kroz društvene mreže

Nova društvena inicijativa (New Social Initiative, NSI) priredila je u Inovacinom centru u Prištini konferenciju pod nazivom “Moj je red da utičem” i sumirala rezultate projekta “Linking Through Lenses” (Oči u oči).

  • 26.01.2022
“Plavi vez”: Sloboda oslikana koncem

Kosovski vez, Zlatovez, Zmijanjski vez, Makedonski vez, Bajeski vez, puni vez, rišelje, goblen, pokrstica... Vez je kao nematerijalno kulturno nasleđe veliki deo naše tradicije. Vezle su se nekada košulje, narodne nošnje, haljine... 

  • 26.01.2022
Premijera filmova
U Domu kulture "Gračanica" u četvrtak će se premijerno prikazati dva filma "Pčelica Maja 3: Zlatno jaje"  i  "The Кing’s man".
  • 26.01.2022