Vesti
Društvo

Fondacija „Delije“ mališanima u Goraždevcu napravila igralište

Fondacija "Delija" obezbedila je finansijska sredstva za izgradnju dečijeg igrališta u Goraždevcu. Mališani nisu krili svoje oduševljenje novim mestom za igranje i druženje.

Fondacija „Delije“ mališanima u Goraždevcu napravila igralište
Igralište u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

U sklopu crkvenog imanja danas je zvanično otvoreno igralište za decu Goraždevca. Na otvaranju igrališta ekipa Radio Goraždevca zatekla je mališane koji su čekali da park zvanično bude otvoren, kako bi mogli da počnu sa igrom.

"Mi smo imali ovde igrališta, ali nisu bila toliko lepa kao ovo danas ovde. Pored igrališta sviđa mi se i zelenilo, drveće i cveće koje je zasađeno. Uživaćemo družeći se", kazala je uzbuđena jedanaestogodišnja Antonina Pavlović.

"Sviđa mi se novo igralište. Najviše ću se igrati na toboganu", rekao je kratako Bane Stevanović.

"Biće nam zanimljivo, igraću se sa drugarima", kaže osmogodišnja Rada Kastratović.

Predsednik crkvenog Odbora Miodrag Stevanović zahvalio se fondaciji "Delije" na pruženoj pomoći.

"Mi smo do sada imali igralište, i u porti u drugom crkvenom delu, koja su bila nefunkcionalna. Imali smo tobogan star 18 godina, koji uopšte nije vršio funkciju tobogana, nije bio bezbedan", rekao je Stevanović.

"Novo igralište je značajno za decu, kako bi svoje slobodno vreme provela družiće se, a ne kraj računara i telefona", kazao je jedan od roditelja Mladen Stevanović.

"Igralište je značajno jer do sada ovde nije bilo sličnih mesta gde bi se deca igrala. Deca se svakako druže, a novi park će pospešiti njihovu igru i odvojiće ih od računara i telefona, na kojima provode veći deo svog slobodnog vremena", istakao je Mladen.

Fondacija "Delije" je prikupila 18.000 evra za uzgradnju igrališta. U Goraždevcu ima oko 80 dece koja pohađa OŠ "Janko Jovićević".

 Ostale vesti

Upis prvaka se završava krajem meseca

Upis đaka prvaka u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2022/23. godinu je počeo 1. aprila i trajaće do 31. maja. Na Kosovu i Metohiji roditelji budućih školaraca moraju školi lično da dostave potrebnu dokumentaciju, pa ceo proces može da potraje i nedelju dana.

  • 23.05.2022
’’Blokiraćemo PO dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto’’
Ispred zgrade Privremenog organa (PO) opštine Istok u Osojanu jutros su se okupili građani koji blokadom ove institucije traže da po jedan član njihovih porodica bude stalno zaposlen.
  • 23.05.2022
Građani blokirali zgradu Privremenog organa u Osojanu
Tri porodice, odnosno desetak građana Osojana, blokiralo je jutros ulaz u zgradu Privremenog organa opštine Istok koja se nalazi u Osojanu.
  • 23.05.2022
Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
  • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

  • 22.05.2022
U najnovijoj zajedničkoj studiji Međunarodne organizacije rada (MOR) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavljeno je da je širom sveta radno angažovano više od 160 miliona dece, što znači svako deseto dete uzrasta od pet do 17 godina.
  • 21.05.2022