Vesti
Društvo

Finale Evrovizije: Srbija na petom mestu

Ukrajina je trijumfovala na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Torinu, a Konstrakta predstavnica Srbije zauzela je peto mesto.
Finale Evrovizije: Srbija na petom mestu
Predstavnici Srbije na Evroviziji (Foto Profimedija)

Srbija je dobila 235 poena od publike, što nije bilo dovoljno za konačni trijumf.

Konstrakta, pevačica, tekstopisac i arhitektkinja, Srbiju je predstavila pesmom "In corpore sano", koja je po formi najbliža tetarskom kabareu.

"Imali smo eksperiment , malo rizičnu pesmu za Evroviziju. Zadovoljna sam jer smo dobili nagradu za Umetnički nastup. Proveselićemo se sada" kazala je Konstrakta za RTS nakon takmičenja.

Publika u Areni Palo Olimpiko aplaudirala je sa Konstraktom tokom njenog izvođena pesme "In corpore sano"

Spektakl u Torinu obeležio je fantastičan nastup globalne zvezde Mika koji je sa Laurom Pausini i Alesandro Katelan vodio večerašnji šou.

Prošlogodišnji pobednici, italijanski bend Maneskin predstavili su svoj novi singl.Ostale vesti

KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022
Polaganje završnog ispita
Iz Vlade Srbije je saopšteno da su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za IT i eUpravu obavili sve pripreme za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, koji će se za osmake održati 27, 28. i 29. juna.
  • 23.06.2022
Tviter tesira beleške od 2.500 reči
Društvena mreža Tviter isprobava novu funkciju koja omogućava korisnicima blogovanje u dužem formatu do čak 2.500 reči, koja se zove Tviter beleške (Twitter notes), javlja Bi-Bi-Si (BBC).
  • 23.06.2022