Vesti
Društvo

Festival izvornih pesama “Carski glasovi“ u Gračanici

Udruženje estradnih umetnika i izvođača sa Кosova КUD „Etno izvori“ i Dom kulture „Gračanica“ organizuju drugi Festival izvornih pesama u čast Jordana Nikolića i Mare Đorđević, pod nazivom “Carski glasovi“.

Festival izvornih pesama “Carski glasovi“ u Gračanici
Promo (Printskrin Fejsbuk@Dom kulture “Gračanica“)

Festival će biti održan u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ u utorak 23. novembra s početkom u 19.00 sati.

Mladi vokalni solisti sa Kosova, koji čuvaju i neguju tradiciju izvorne pesme na festivalu će se predstaviti u izvođenju pesama, kako Jordana Nikolića i Mare Đorđević koji su čitav život bili odani kosovskometohijskom melosu tako i novokomponovanih dela koja nastaju u duhu izvornih pesama ovog prostora.

Gosti festivala biće Zorana Pavić, Raša Pavlović, Ranko Šemić, Danijel Đoković i КUD „Slavuj“ iz Novog Badovca.

Festival su pomogli Udruženje poslovnih žena „Avenija“ i Turistička organizacija Gračanice (TOG).

Festival se organizuje uz poštovanje preporučenih epidemioloških mera. Posetioci moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigen brzi test ne stariji od 48 sati ili dokaz da je osoba prebolela kovid-19. Za decu do 16 godina ova pravila ne važe.

Cena karte je 250 dinara.Ostale vesti

KP: Korišćenje pirotehnike dozvoljeno od 26. decembra do 2. januara
Bliže se božićni i novogodišnji praznici, a sa njima i upotreba pirotehničkih sredstava. Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni. „Slavi srcem a ne oružjem“, poručili su, te upozorili na to da je korišćenje pirotehničkih sredstava dozvoljeno tek od 26. decembra.
  • 08.12.2021
Napadi i pritisci na medije
Stanje slobode medija u čitavom regionu je loše, a najveći problemi su verbalni i fizički napadi na novinare, autocenzura, ekonomski i politički pritisci i neregulisano medijsko tržište, ocenili su danas učesnici konferencije koju je organizovalo Udruženja novinara Srbije (UNS), u okviru projekta "Pod pritiskom".
  • 08.12.2021
Građani Severne Mitrovice o novim merama: Samo otežavaju ljudima
Vlada Kosova usvojila je 30. novembra nove opšte i posebne mere za kontrolu, sprečavanje i borbu protiv pandemije kovida-19 .
  • 08.12.2021
“Čitanje je ključ dobrog pisanja”

Dom kulture „Gračanica“ organizovao je treću dečju književnu radionicu „Čuvam jezik, lepo pišem“. ”Iako je Gračanica malo mesto, mališani koji pohađaju radionicu su vanserijski talentovani”, istakla je književnica i predavač Milica Matijević.

  • 08.12.2021
Sevce: Oštećena javna rasveta
U selu Sevce, u Gornjoj Mahali, došlo je do fizičkog oštećenja na trafou javne rasvete gde je iščupana fotoćelija koja reguliše rasvetu, usled čega su žitelji ovog mesta sinoć ostali bez osvetljenja. 
  • 08.12.2021
Misija OEBS-a na Kosovu osudila rušenje spomen ploče otetim novinarima
"Misija OEBS-a na Kosovu osuđuje ponovljeni vandalizam na spomen-ploči kraj Velike Hoče posvećenoj dvojici novinara kosovskih Srba koji su nestali u tom području 21. avgusta 1998. godine", navodi se u poruci na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove misije.
  • 07.12.2021