Euleks: Nemamo tajne spiskove

Glavna tužiteljka Euleksa Jaroslava Novotna izjavila je nema tajnih spiskova za hapšenje, ali da ima istraga koje uključuju "pripadnike svih nacionalnosti".

Podeli ovaj članak sa:
 • Zgrada Euleksa u Prištini (Foto arhiva Kim)

Novotna je rekla da su potpuno neosnovane spekulacije da postoje tajni spiskovi za hapšenje ili tajne optužnice i da misija Euleksa kategorički tvrdi da nema takvih lista.

“Zakon ne predviđa postojanje tajnih i zapečaćenih optužnica. Naravno, postoje istrage koje su u toku i koje uključuju pripadnike svih nacionalnosti. U nekim slučajevima ove istrage dovele su do hapšenja i podizanja optužnica", kazala je Novotna.

Glavna tužiteljka Euleksa je objasnila da kada se optužnica podigne, o njoj se obevaštavaju optuženi i advokati, ponavljajući da nema “tajnih spiskova”.

"Kada je neko optužen, obavešten je o optužbama, to je jedan od kamena temeljaca otvorenog i transparentnog pravosudnog sistema, to je kamen temeljac vladavine prava", kazala je Novotna.

Ostale vesti

 • „Deca su naša budućnost i pobeda“

  „Deca su naša budućnost i pobeda“

  Više od 160 mališana predškolske ustanove „Đurđevak“ učestvovalo je na karnevalu koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Opštine Gračanica“. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je da je veliki broj dece „nada da imamo budućnost“.

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane