ERP otvara humanitarni punkt i u Leposaviću

Eparhija Raško – prizrenska nastavlja sa deljenjem pomoći. Posle Banjske i Kosovske Mitrovice, danas se otvara humanitarni punkt i u Leposaviću.

Podeli ovaj članak sa:
 • Humanitarni punkt (Foto ERP)

Pomoć za 192 porodice, u vidu hrane i higijenskih sredstava, preko hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i manastira Banjska, podeljena je u toku prva dva dana akcije – 3. i 4. jula. Reč je uglavnom o starim i bolesnim ljudima, porodicama sa više dece, mladim ljudima bez zaposlenja kao i drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Prema rečima oca Staniše Arsića, koji rukovodi akcijom distribucije ove pomoći, 3. jula podeljeno je ukupno: 200 litara ulja, 200 kilograma šećera, 200 kilograma soli, 200 kilograma pasulja, 350 kilograma krompira, 408 pakovanja makaroni, 200 kilograma pirinča, 1000 kutija sardine, 200 litara šampona i 228 flaša vode za 143 porodice.

Narednog dana, 4. jula: 150 litara ulja, 100 kilograma pasulja, 280 kilograma kupusa i 5 paketa sardina obezbeđeno je za 49 porodica.

Na apel za prikupljanje pomoći do sada su se odazvali brojni episkopi Srpske pravoslavne crkve i pojedinci širom sveta.

Iz Eparhije Raško- prizrenske, podsećaju, da iako su prodavnice na Severu Kosova otvorene već danima, ipak se i dalje oseća nestašica osnovnih namirnica kao i da je situacija neizvesna.

Ostale vesti

 • Vitošević: O trošku budžeta studiraće cela 50. generacija

  Vitošević: O trošku budžeta studiraće cela 50. generacija

  Uz pomoć Srbije svi studenti koji upišu studije na Prištinskm univerzitetu školovaće se na račun budžeta i to je nagarda za upis 50. generacije univerziteta koji iduće godine slavi pola veka postojanja, izjavio je rektor Prištinskog univerziteta, sa sedištem u Severnoj Mitrovici, Zdravko Vitošević.

 • Nastavljena izgradnja mini-hidrocentrale u Štrpcu

  Nastavljena izgradnja mini-hidrocentrale u Štrpcu

  Uprkos protivljenju građana, kompanija “Metkos Groupe” ne odustaje od nastavka radova na izgradnji mini-hidrocentrale u mestu Obereke, u opštini Štrpce. Jučerašnji pokušaj okupljeni meštani uspeli su da spreče, međutim, danas je ova kompanija u pratnji Specijalnih jedinica iz Uroševca i lokalnih policijaca nastavila sa započetim radovima.

 • Otvoren hotel

  Otvoren hotel "Rajska banja" u Banjskoj

  U okviru kompleksa "Rajska banja" u Banjskoj, danas je otvoren hotel, a vrpcu su presekli direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane