Vesti
Društvo

Ekologija: Iz Ugljara će biti uklonjeno više od 300 tona smeća

Radnici JKP „Ekologija“ počeli su sa uklanjanjem više od 300 tona smeća sa divlje deponije koja se nalazi preko puta naselja „Bergen“ u Ugljaru.
Ekologija: Iz Ugljara će biti uklonjeno više od 300 tona smeća
Počelo uklanjanje deponija iz Ugljara (Foto Kim)

Nakon što je JKP „Ekologija“ sklopila sporazum sa Opštinom Gračanica o uklanjanju divljih deponija, ovo preduzeće je za mesec dana uklonilo pet deponija.

„Klasifikovali smo deponije na velike i male, a za uređenje velikih deponija potrebna je mehanizacija. Mi smo dobili podršku od Opštine i sve svoje resurse smo ovde usmerili“, kazao je za RTV Kim direktor ovog preduzeća Dejan Dimitrijević.

Prioritet JKP „Ekologija“ narednih dana biće uklanjanje smeća sa lokacije od naselja „Bergen“ u Ugljaru do romskog groblja u Preocu.

„U dogovoru sa Opštinom nastavićemo sa uklanjanjem deponija. Naš plan je da ugovor sa opštinom iskoristimo ove godine i uklonimo sve deponije na području opštine Gračanica“, ističe Dimitrijević.

Ovo preduzeće tokom prethodnih dana uklonilo je deponije i u Gračanici, Čaglavici i Badovcu, a juče je zajedno sa volonterima radilo na uređivanju pešačke staze od Gračanice do Lapljeg Sela.Ostale vesti

Osmani i Gevesler o životnoj sredini
"Energetska tranzicija, upravljanje otpadom i očuvanje vodenih resursa, ostaju neki od ključnih izazova na Kosovu", poručila je predsednica Vjosa Osmani tokom sastanka sa austrijskom ministarkom za klimatsku akciju, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonorom Gevesler.
  • 23.06.2021
Počeo prijemni ispit za osmake
Osmaci su izašli iz školskih klupa 8. juna, ze je sada pred njima jedan od najvažnijih zadataka u životu, polaganje male mature. Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, Milan Pašić, kazao je za RTS da učenici i roditelji ne treba da brinu jer je 11 odsto više mesta u školama, nego đaka koji će polagati završni ispit.
  • 23.06.2021
Prilužje: Održana polufinalna manifestacija za izbor Kosovke devojke
Na polufinalnoj večeri za izbor Kosovke devojke za opštinu Vučitrn-Prilužje izabrana je Valentina Mihajlović, prva pratilja je bila Kristina Bojković, dok je druga Lidija Mašić.
  • 23.06.2021
Ublažene antikovid mere, dozvoljene proslave i venčanja

Vlada Kosova usvojila je nove, blaže mere protiv koronavirusa i dozvolila održavanje zabava, venčanja i maturskih večera u trajanju do 23 časa, prenosi Koha.

  • 22.06.2021
Raste cena goriva
Ovogodišnji porast cena goriva neće se zaustaviti, upozorava Udruženje naftnih preduzeća i najavljuje još veća poskupljenja u narednim danima. Trenutno na, kosovskom tržištu litar dizela iznosi ne manje od 1,10 evra, a litar benzina 1,15 evra, prenosi RTK.
  • 22.06.2021
Kraj školske godine, sutra počinje mala matura
Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se danas i od sutra počinje letnji raspust. Osmaci su sa nastavom završili ranije 8. juna, dok su maturanti gimnazija slavili kraj školovanja 25. maja.
  • 22.06.2021