Vesti
Društvo

Ekologija: Iz Ugljara će biti uklonjeno više od 300 tona smeća

Radnici JKP „Ekologija“ počeli su sa uklanjanjem više od 300 tona smeća sa divlje deponije koja se nalazi preko puta naselja „Bergen“ u Ugljaru.
Ekologija: Iz Ugljara će biti uklonjeno više od 300 tona smeća
Počelo uklanjanje deponija iz Ugljara (Foto Kim)

Nakon što je JKP „Ekologija“ sklopila sporazum sa Opštinom Gračanica o uklanjanju divljih deponija, ovo preduzeće je za mesec dana uklonilo pet deponija.

„Klasifikovali smo deponije na velike i male, a za uređenje velikih deponija potrebna je mehanizacija. Mi smo dobili podršku od Opštine i sve svoje resurse smo ovde usmerili“, kazao je za RTV Kim direktor ovog preduzeća Dejan Dimitrijević.

Prioritet JKP „Ekologija“ narednih dana biće uklanjanje smeća sa lokacije od naselja „Bergen“ u Ugljaru do romskog groblja u Preocu.

„U dogovoru sa Opštinom nastavićemo sa uklanjanjem deponija. Naš plan je da ugovor sa opštinom iskoristimo ove godine i uklonimo sve deponije na području opštine Gračanica“, ističe Dimitrijević.

Ovo preduzeće tokom prethodnih dana uklonilo je deponije i u Gračanici, Čaglavici i Badovcu, a juče je zajedno sa volonterima radilo na uređivanju pešačke staze od Gračanice do Lapljeg Sela.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022