Vesti
Društvo

Ekologija: Iz Ugljara će biti uklonjeno više od 300 tona smeća

Radnici JKP „Ekologija“ počeli su sa uklanjanjem više od 300 tona smeća sa divlje deponije koja se nalazi preko puta naselja „Bergen“ u Ugljaru.
Ekologija: Iz Ugljara će biti uklonjeno više od 300 tona smeća
Počelo uklanjanje deponija iz Ugljara (Foto Kim)

Nakon što je JKP „Ekologija“ sklopila sporazum sa Opštinom Gračanica o uklanjanju divljih deponija, ovo preduzeće je za mesec dana uklonilo pet deponija.

„Klasifikovali smo deponije na velike i male, a za uređenje velikih deponija potrebna je mehanizacija. Mi smo dobili podršku od Opštine i sve svoje resurse smo ovde usmerili“, kazao je za RTV Kim direktor ovog preduzeća Dejan Dimitrijević.

Prioritet JKP „Ekologija“ narednih dana biće uklanjanje smeća sa lokacije od naselja „Bergen“ u Ugljaru do romskog groblja u Preocu.

„U dogovoru sa Opštinom nastavićemo sa uklanjanjem deponija. Naš plan je da ugovor sa opštinom iskoristimo ove godine i uklonimo sve deponije na području opštine Gračanica“, ističe Dimitrijević.

Ovo preduzeće tokom prethodnih dana uklonilo je deponije i u Gračanici, Čaglavici i Badovcu, a juče je zajedno sa volonterima radilo na uređivanju pešačke staze od Gračanice do Lapljeg Sela.Ostale vesti

Počeli radovi na gradnji auto-puta Niš–Merdare
Kod petlje Merošina svečano su počeli radovi na izgradnji auto-puta E80 Niš–Merdare od 76,3 kilometara, na prvoj deonici od Niša do Pločnika. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da bi deonica auto-puta do Prokuplja trebalo da bude gotova za oko dve i po godine.
  • 02.12.2021
Nagrađene institucije koje „poštuju Zakon o upotrebi jezika“
Kancelarija poverenika za jezike u saradnji sa Organzacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) dodelila je nagrade „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ institucijama na Kosovu. Prva nagrada pripala je Centralnoj izbornoj komsiji (CIK). 
  • 02.12.2021
U Zvečanu protesti građana, zahtevaju da se reši problem napajanja strujom

Nezadovljni građani Zvečana, koji su bez električne energije gotovo 48 sati, protestuju jutros ispred zgrade Opštine Zvečan. Glavni dispečer za održavanje mrežnog postrojenja Elektrodistribucije sever, Zoran Obradović rekao je za Radio Kosovska Mitrovica, da se radi o velikom kvaru i čeka se specijalizovana ekipa za detektovanje mesta havarije, s obzirom da se radi o električnom vodu dugom 1400 metara, koji iz Energrtike napaja strujom veći deo grada.

  • 02.12.2021
Uže područje Zvečana treći dan bez struje
Potrošači u užem području Zvečana su treći dan bez struje. Nadležni tvrde da je reč o kompleksnom kvaru na mreži i da se čeka dolazak mernih ili ispitnih kola, koja će pomoći u rešavanju problema.
  • 02.12.2021
Pitanje imovine na Kosovu, problem koji se ne rešava

Pravni eksperti za imovinska prava govorili su juče na konferenciji „Imovinska prava na Kosovu“, u organizaciji mitrovičke NVO „ACDC“ na kojoj je zvanično otvoren sajt za ovo pitanje. Iako Imovinakosovo.org uliva nadu da je rešenje imovine, koje očekuje između 50 i 60 hiljada ljudi, na vidiku – stručnjaci i dalje sumnjaju u to. Štaviše, mišljenja su da će problem biti sve teži pooštravanjem zakona kosovskih institucija, pa čak i da do njega neće doći nikada.

  • 01.12.2021
Raspust od 31. decembra
Zimski raspust za đake biće kako je i planirano, od 31. decembra do  24. januara, odlučeno je na sednici Kriznog štaba, izjavila je ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.
  • 01.12.2021