Vesti
Društvo

Ekipi Medija centra ukradena pa vraćena bežična centrala

Snimatelju Medija centra u Čaglavici Jovici Karadžiću danas je u hotelu "Svis Dajmond" u Prištini ukradena centrala za bežični mikrofon, objavio je New press.
Ekipi Medija centra ukradena pa vraćena bežična centrala
Foto New press

Iz New pressa koji je u sastavu Medija centra, navode da je nakon što je Karadžić slučaj prijavio policiji, centralu je za sada nepoznata osoba donela u hotel i predala službeniku na recepciji, koja je nakon toga vraćena Karadžiću.

Jovica Karadžić je u "Svis Dajmondu" snimao konferenciju “Žene za dijalog između Kosova i Srbije”, koju je organizovao “Istraživački institut za evropske poslove i razvoj”.

“Nakon završenog događaja, kad sam ubacivao kameru u torbu primetio sam da nedostaje centrala za bežični mikrofon, koju nisam koristio na tom događaju jer sam snimao putem žičanog mikrofona. Bežični mikrofon koji je sastavni deo te centrale bio je u drugoj pregradi u torbi i on je bio tu. Pitao sam sve kolege snimatelje koji su u tom trenutku bili pored mene, da nije slučajno neko greškom uzeo moju centralu i rekli su mi da nisu. Zatim sam se obratio obezbeđenju hotela sa zahtevom da pregledaju sigurnosne kamere, ali su mi rekli da u konferencijskoj sali nema sigurnosnih kamera. Koleginica koja je bila sa mnom ostavila je broj telefona na recepciji hotela da nas nazovu ukoliko je možda pronađu i posle toga smo otišli u policijsku stanicu i prijavili slučaj”, rekao je Karadžić.

Nakon što su policiji u Prištini prijavili slučaj, iz policijske stanice su kako je rečeno ekipi Medija centra, poslali patrolu u "Svis Dajmond". Nakon 20 minuta iz hotela su zvali novinarku Medija centra Katarinu Marinković, koja je na recepciji ostavila svoj broj telefona i rekli da je « neko doneo izgubljenu » centralu.

“Dok smo još bili u stanici policije i čekali da policajci pronađu formular na srpskom jeziku da bi kolega Jovica napisao izjavu o celom događaju, dobila sam poziv sa recepcije hotela i rečeno mi je da je pronađeno « ono za kameru » što smo prijavili da je nestalo. Zatim smo policajce obavestili o tome i oni su nam kazali da idemo da uzmemo tu centralu, ali da će oni istražiti slučaj i utvrditi ko je to vratio. Zatim smo otišli u "Svis Dajmond" po centralu gde nam je rečeno da je « jedan dečko doneo i ostavio na recepciji ». Malo nam je bilo čudno što na recepciji nisu znali ko je doneo niti su uzeli ličnu kartu od te osobe. Ineče Jovici su na recepciji, pre nego što su nam vratili centralu fotokopirali ličnu kartu i zahtevali da se potiše na toj kopiji”, navodi Katarina Marinković.

Inače ovo je drugi slučaj krađe centrale za bežični mikrofon snimateljima Medija centra u Čaglavici. Prvi se dogodio pre oko dve godine kada je snimatelju Medija centra Nebojši Đokiću tokom konferencije koja je održana u motelu Ulpijana u Gračanici « nestala » centrala za bežični mikrofon. Taj slučaj tada nije prijavljen policiji, jer je Đokić smatrao da je neko greškom uzeo cetralu i da će je vratiti, što se do danas nije dogodilo.

Vrednost ove bežične centrale koja je sastavni deo mikrofona je oko 800 evra.Ostale vesti

Od ponoći iz Srbije stiglo 16 kamiona sa robom

U prvih 12 sati od uklanjanja takse, na Kosovo je ušlo 16 kamiona sa robom iz centralne Srbije, izjavio je portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci.

  • 01.04.2020
Počeo upis u Muzičku školu „Stevan Mokranjac“
U toku je prijavljivanje učenika za upis u prvi razred srednje Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Priština – Gračanica, profesor Nemanja Đorđević poziva sve zainteresovane učenike završnog razreda osnovnih škola da se prijave.
  • 01.04.2020
CPT: Konkurs za stažiranje diplomaca
Nevladina organizacija „Centar za mir i toleranciju“ (CPT) iz Gračanice, objavljuje konkurs za novi ciklus programa “Unapređenje uključivanja diplomaca iz nevećinskih zajednica u administraciju centralnog i lokalnog nivoa na Кosovu"
  • 01.04.2020
Danas počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Danas počinje upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije. Iako škole ne rade zbog epidemije koronavirusa, upis će se vršiti elektronskim putem.
  • 01.04.2020
Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica prohodni
Sneg od jutros pada pojačanim intenzitetom, svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano, navodi se u saopštenju.
  • 01.04.2020
Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020