Vesti
Društvo

Ekipi Medija centra ukradena pa vraćena bežična centrala

Snimatelju Medija centra u Čaglavici Jovici Karadžiću danas je u hotelu "Svis Dajmond" u Prištini ukradena centrala za bežični mikrofon, objavio je New press.
Ekipi Medija centra ukradena pa vraćena bežična centrala
Foto New press

Iz New pressa koji je u sastavu Medija centra, navode da je nakon što je Karadžić slučaj prijavio policiji, centralu je za sada nepoznata osoba donela u hotel i predala službeniku na recepciji, koja je nakon toga vraćena Karadžiću.

Jovica Karadžić je u "Svis Dajmondu" snimao konferenciju “Žene za dijalog između Kosova i Srbije”, koju je organizovao “Istraživački institut za evropske poslove i razvoj”.

“Nakon završenog događaja, kad sam ubacivao kameru u torbu primetio sam da nedostaje centrala za bežični mikrofon, koju nisam koristio na tom događaju jer sam snimao putem žičanog mikrofona. Bežični mikrofon koji je sastavni deo te centrale bio je u drugoj pregradi u torbi i on je bio tu. Pitao sam sve kolege snimatelje koji su u tom trenutku bili pored mene, da nije slučajno neko greškom uzeo moju centralu i rekli su mi da nisu. Zatim sam se obratio obezbeđenju hotela sa zahtevom da pregledaju sigurnosne kamere, ali su mi rekli da u konferencijskoj sali nema sigurnosnih kamera. Koleginica koja je bila sa mnom ostavila je broj telefona na recepciji hotela da nas nazovu ukoliko je možda pronađu i posle toga smo otišli u policijsku stanicu i prijavili slučaj”, rekao je Karadžić.

Nakon što su policiji u Prištini prijavili slučaj, iz policijske stanice su kako je rečeno ekipi Medija centra, poslali patrolu u "Svis Dajmond". Nakon 20 minuta iz hotela su zvali novinarku Medija centra Katarinu Marinković, koja je na recepciji ostavila svoj broj telefona i rekli da je « neko doneo izgubljenu » centralu.

“Dok smo još bili u stanici policije i čekali da policajci pronađu formular na srpskom jeziku da bi kolega Jovica napisao izjavu o celom događaju, dobila sam poziv sa recepcije hotela i rečeno mi je da je pronađeno « ono za kameru » što smo prijavili da je nestalo. Zatim smo policajce obavestili o tome i oni su nam kazali da idemo da uzmemo tu centralu, ali da će oni istražiti slučaj i utvrditi ko je to vratio. Zatim smo otišli u "Svis Dajmond" po centralu gde nam je rečeno da je « jedan dečko doneo i ostavio na recepciji ». Malo nam je bilo čudno što na recepciji nisu znali ko je doneo niti su uzeli ličnu kartu od te osobe. Ineče Jovici su na recepciji, pre nego što su nam vratili centralu fotokopirali ličnu kartu i zahtevali da se potiše na toj kopiji”, navodi Katarina Marinković.

Inače ovo je drugi slučaj krađe centrale za bežični mikrofon snimateljima Medija centra u Čaglavici. Prvi se dogodio pre oko dve godine kada je snimatelju Medija centra Nebojši Đokiću tokom konferencije koja je održana u motelu Ulpijana u Gračanici « nestala » centrala za bežični mikrofon. Taj slučaj tada nije prijavljen policiji, jer je Đokić smatrao da je neko greškom uzeo cetralu i da će je vratiti, što se do danas nije dogodilo.

Vrednost ove bežične centrale koja je sastavni deo mikrofona je oko 800 evra.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022