Ejupi pritvoren, ali ne zbog ’’Livadica’’

Pretpretresni sudija odredio je jutros sudski pritvor Fljorimu Ejupiju zbog optužbi u vezi sa terorizmom, saopštio je Euleks. Hapšenje Ejupija nije povezano sa slučajem “Livadice”, kaže za RTV KIM advokat Živojin Jokanović.

Podeli ovaj članak sa:
 • (Foto arhiva KIM)

Po zahtevu tužioca iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) pretpretresni sudija je odredio sudski pritvor Ejupiju u trajanju od 30 dana.

"Fljorim Ejupi čiji je sudski pritvor istekao, a koji je ponovo uhapšen na zahtev tužioca KSTK, našao se pred pretpretresnim sudijom po optužbi u vezi sa terorizmom", navodi se u saopštenju u kome je istaknuto i da svaka strana ima pravo žalbe na rešenje.

Advokat Živojin Jokanović koji zastupa porodice žrtava stradalih u terorističkom napadu na autobus “Niš ekspresa” u Livadicama nadomak Podujeva 2001. godine, u kojem je poginulo dvanaestoro Srba, kaže da poslednje hapšenje Fljorima Ejupija nije u vezi sa ovim slučajem.

“Hapšenje Fljorima Ejupija nije povezano sa slučajem “Livadice””, kazao je u kratkoj izjavi RTV KIM advokat Jokanović.

Fljorima Ejupija, koji je u slučaju “Livadice” osuđen na 40 godina zatvora, u drugostepenom postupku 2009. godine oslobodio je Vrhovni sud Kosova, zbog nedostatka dokaza .

Advokat Jokanović izjavio je ranije KIM radiju da je Ejupi, jedini osumnjičeni u slučaju “Livadice”, oslobođen krivice iako je najsigurnijom metodom, proverom DNK, utvrđeno da je mogao učestvovati u napadu na autobus “Niš ekspresa”.

Aktiviranjem mine na magistralnom putu 16. februara 2001. godine u selu Livadice, kod Podujeva, dignut je u vazduh prvi autobus iz konvoja kojima su raseljeni Srbi sa Kosova u pratnji KFOR-a išli u Gračanicu, na Zadušnice.

U tom napadu stradalo je dvanaestoro Srba, među kojima i dvogodišnji Danilo Cokić. Povređena su 43 putnika.

Ostale vesti

 • Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kosovska policija će u regionu Mitrovica Sever od 24. septembra sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.

 • Srednjovekovni karavan u Lepini

  Srednjovekovni karavan u Lepini

  U okviru manifestacije „Dani opštine Gračanica“ u Lepini kraj Lipljana je održan srednjovekovni karavan. Cilj manifestacije je prezentovanje srednjovekovnih veština i zanata. Deca nisu krila oduševljenje, a meštanima je drago što je ovakav događaj organizovan u njihovom selu.

 • ’’Život u selu je monoton’’

  ’’Život u selu je monoton’’

  Nezaposlenost je jedan od najvećih problema Srba na centralnom Kosovu koji se, u potrazi za novcem, zaposlenjem i boljim životnim uslovima, neretko odlučuju da sve to potraže na nekom drugom mestu. Oni koji ne nameravaju da napuste rodni kraj, na sve moguće načine pokušavaju da opstanu.

 • Počeli Dani opštine Gračanica

  Počeli Dani opštine Gračanica

  „Dani opštine Gračanica“ započeli su dečijim karnevalom na kojem su učestvovali polaznici predškolske ustanove Đurđevak. Prvog dana manifestacije održava se i sportski turnir u košarci, odbojci i fudbalu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane