Vesti
Društvo

Dvodnevno predavanje docenta Nedeljkovića u Kim radiju o monetizaciji sadržaja na internetu

Docent Fakulteta političkih nauka u Beogradu dr Marko Nedeljković je u sredu i četvrtak (29. i 30. marta) održao dvodnevni trening u redakciji Kim radija u Čaglavici na temu monetizacije i prilagođavanja novinarskih sadržaja na internetu zahtevima digitalnog doba i društvenih mreža.
Dvodnevno predavanje docenta Nedeljkovića u Kim radiju o monetizaciji sadržaja na internetu
Docent dr Marko Nedeljković (s desna na levo), Goran Avramović i Isak Vorgučić u studiju Kim radija (Foto Kim/Bojan Ćirković)

Marko Nedeljković, ujedno i dugogodišnji predavač u Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije (UNS), ovom prilikom je po prvi put boravio na Kosovu.

"Mnogo mi je drago što kolege iz Radija Kim prepoznaju značaj prilagođavanja digitalnom dobu, razvijanja digitalnih kanala i što smo tokom treninga razmatrali i učili nove načine za monetizaciju sadržaja koje primenjuju mediji i na razvijenim svetskim tržištima. Mislim da manje od 10 odsto onlajn medija u Srbiji priprema i transformiše redakciju na taj način, a činjenica da to radi srpski mediji na Kosovu u posebno teškim i specifičnim okolnostima je vrlo ohrabrujuća i zato mi je drago što sam učestvovao u svemu tome. Nadam se da će Radio Kim nastaviti tim putem u narednim mesecima i godinama", rekao je on.

Direktor Kim radija Isak Vorgučić je istakao značaj održanog treninga.

"U trenutku kada smo pred lansiranjem novog veb sajta za koji se nadamo da će ubuduće značajnije doprineti prihodima našeg medija, ovakav trening je izuzetno značajan. Ovom prilikom smo dobili i puno informacija o tome kako da novinari usklade svoje izveštavanje na sajtu i društvenim mrežama da bi naši sadržaji bili dostupniji široj publici", kazao je on.

Dvodnevno predavanje docenta dr Marka Nedeljkovića na Kim radiju je omogućio NED (National Endowment for Democracy) u saradnji sa AMPEK-om.Ostale vesti

Peti protest
Peti protest "Srbija protiv nasilja" održava se u Beogradu, tačno mesec dana od kada je 13-godišnjak ubio devet učenika i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Građani se nalaze ispred Narodne skupštine, gde je postavljena bina odakle se okupljenima obraćaju govornici. Protest je počeo kompozicijom koju je komponovao ubijeni dečak u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.
  • 03.06.2023
Lipljan, postavljena nova zastava SPC na zvonari

Trobojka Srpske pravoslavne crkve sa ocilima, kao i patrijaršijska zastava sa grbom, koja se postavlja samo u prazničnim danima, ponovo su od danas popodne postavljene na zvonaru crkve u Lipljanu odakle su zastavu nepoznati počinioci pre četiri dana strgli i odneli.

  • 03.06.2023
Zadušnice: Srbi u manjem broju posetili groblje u južnom delu Mitrovice
Danas su i Duhovske ili letnje zadušnice, koje po kalendaru Srpske pravoslavne crkve uvek padaju u subotu uoči Silaska Svetog duha na apostole.
  • 03.06.2023
Nabujala reka Janjevka, opštinske službe na terenu u Gornjoj i Donjoj Gušterici

Usled obilnih padavina koje su pogodile područje Gornje i Donje Gušterice došlo je do bujanja i na par lokacija i izlivanja reke Janjevke, navode iz Opštine Gračanice.

  • 02.06.2023
Štrpce: Skup podrške Srbima sa severa Kosova
Oko 1.000 meštana opštine Štrpce okupilo se na skupu podrške Srbima na severu Kosova i poručili im da se solidarišu sa njima i njihovim problemima.
  • 02.06.2023
Gračanica: Skup podrške Srbima na severu
U centru Gračanice okupilo se oko hiljadu građana kako bi pružili podršku Srbima koji već sedmi dan protestuju u Zvečnu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Direktorica Narodne biblioteke Brankica Kostić kazala je na skupu da "jednim glasom upućuju podršku kolegama, koji su izbačeni sa svojih radnih mesta". 
  • 02.06.2023