Vesti
Društvo

"Dve maske na deset radnika"

Predstavnici Opštne Gračanica su pojedinim trgovinskim radnjama u Gračanici, gde je zaposleno po deset i više radnika, podelili po dve maske i dva para rukavica, tvrdi u izjavi za RTV Kim predsednik Asocijacije srpskih privrednika Saša Sekulić.
(Foto Opština Gračanica)

Sekulić kaže da su mu se trgovci, nakon što su ih posetili iz Opštine Gračanica, javili i rekli da nisu dobili dovoljno maski i rukavica koji su im neophodni za rad u trgovinskim radnjama.

"Predstavnici ovog sektora su se javili i rekli da se zahvaljuju ali da sredstava koja su dobili nisu dovoljna. Dve maske i dva para rukavica njima ne rešavaju problem. Oni i dalje insistiraju na sastanku sa predstavnicima opština kako bi došli rešenja. Oni traže im se omogući da oni to sami negde nabave jer su to potrepštne koje njihovi radnici koriste svakodnevno", kaže Sekulić.

Trgovci su ranije danas upozorili da će obustaviti rad i zatvoriti svoje radnje jer ne mogu da rade bez zaštite u doba koronavirusa, odnosno da ne žele da budu kažnjavani od strane inspekcije zbog nenošenja maski i rukavica tokom rada u prodavicama.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020