Vesti
Društvo

Dua Lipa: Moj post nije imao svrhu podsticanja mržnje

Dva dana nakon što je na društvenoj mreži Tviter postavila zastavu "Velike Albanije", ali žestokih kritika na njen račun zbog te objave, ponovo se oglasila Dua Lipa.
Dua Lipa: Moj post nije imao svrhu podsticanja mržnje
Dua Lipa sa albanskom zastavom (Foto Tviter)

Britanska pop pevačica kosovskog porekla navela je da joj namera nije bila da širi mržnju.

"Moj prethodni post nikada nije imao za svrhu podsticanje mržnje. To me čini tužnom i ljutom što su neke grupe i pojedinci koji promovišu etničke podele namerno pogrešno tumačili moj post, nečemu što se u potpunosti protivim. Svaki put kada objavim o Kosovu moj ’feed’ poludi, čak i ako ima neke veze sa nekom proslavom, hranom ili muzikom i nailazim na žestok otpor ideje autentične kosovske kulture. Svi zaslužujemo da budemo ponosni na svoju nacionalnost i odakle potičemo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na mapi i da mogu sa ponosom i radošću govoriti o svojim albanskim korenima i o svojoj matičnoj zemlji. Ohrabrite sve da prihvate svoje nasleđe i slušaju i uče jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje svima", napisala je Dua Lipa u objavi na Instagram nalogu.Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020