Vesti
Društvo

’’Dragica ohrabruje mlade da ostanu na Kosovu’’

Dragici Gašić, jedinoj srpskoj povratnici u Đakovicu, proteklog vikenda je vlasnik ranča „Sfens“ Aleksandar Arsenijević dostavio pomoć u osnovnim životnim namirnicama.
’’Dragica ohrabruje mlade da ostanu na Kosovu’’
Dragica Gašić i Aleksandar Arsenijević u Đakovici (Foto privatna arhiva)

„U Đakovicu sam otišao jer me je navela hrabrost Dragice Gašić da se tu vrati. Kada sam saopštio svima da ću je posetiti, opraštali su se od mene kao da se više neću vratiti“, kazao je Arsenijević za RTV Kim.

Dragica Gašić ohrabruje mlade da ostanu na Kosovu, smatra on.

„Kada je ona skupila snage da se vrati, zašto onda mi mladi ne bismo skupili hrabrosti da joj u tome pomognemo. Opljačkali su joj stan, odneli modem za IPTV, ukrali su joj hranu i stvari. Ona živi u jako teškim uslovima, pa sam poželeo da joj pomognem i ohrabrim je da ostane tu, ali izgleda da je ona ohrabrila mene. Ako ima smisla da ona ostane u Đakovici, onda još većeg smisla ima da i mi, mladi, ostanemo na Kosovu“, smatra on.

Aleksandar je Dragici odneo osnovne životne namirnice.

„Došao sam do njenog broja i pozvao sam je, pitao sam je šta joj treba. Ona je jako skromna, neke stvari nije ni želela da joj odnesemo, jer je mislila da će joj se pokvariti“, rekao je je on.

Na putu do stana u kojem živi Dragica Gašić, Arsenijevića je sačekala i pretresla policija.

„Kada smo stigli do policijske stanice, u trenutku kada smo izneli kese sa hranom, svi su nas gledali iz obližnjeg kafića, kao da su svi znali kome nosimo. Nastao je muk, a mi smo se dalje uputili do Dragičinog stana, obazrivi da nam iz nekog ćoška ne izleti neka kamenica ili nas neko ne napadne. Zatim su nas policajci primetili, izašli su iz auta i tražili nam lične karte. Prislonili smo ruke na zid, pretresli su nas, kao i hranu koju smo joj nosili“, objasnio je on.

Podsetimo, Dragici Gašić su nepoznati počinioci prošle nedelje obili stan i odneli stvari, hranu i insulin.Ostale vesti

Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021