Vesti
Društvo

’’Dragica ohrabruje mlade da ostanu na Kosovu’’

Dragici Gašić, jedinoj srpskoj povratnici u Đakovicu, proteklog vikenda je vlasnik ranča „Sfens“ Aleksandar Arsenijević dostavio pomoć u osnovnim životnim namirnicama.
’’Dragica ohrabruje mlade da ostanu na Kosovu’’
Dragica Gašić i Aleksandar Arsenijević u Đakovici (Foto privatna arhiva)

„U Đakovicu sam otišao jer me je navela hrabrost Dragice Gašić da se tu vrati. Kada sam saopštio svima da ću je posetiti, opraštali su se od mene kao da se više neću vratiti“, kazao je Arsenijević za RTV Kim.

Dragica Gašić ohrabruje mlade da ostanu na Kosovu, smatra on.

„Kada je ona skupila snage da se vrati, zašto onda mi mladi ne bismo skupili hrabrosti da joj u tome pomognemo. Opljačkali su joj stan, odneli modem za IPTV, ukrali su joj hranu i stvari. Ona živi u jako teškim uslovima, pa sam poželeo da joj pomognem i ohrabrim je da ostane tu, ali izgleda da je ona ohrabrila mene. Ako ima smisla da ona ostane u Đakovici, onda još većeg smisla ima da i mi, mladi, ostanemo na Kosovu“, smatra on.

Aleksandar je Dragici odneo osnovne životne namirnice.

„Došao sam do njenog broja i pozvao sam je, pitao sam je šta joj treba. Ona je jako skromna, neke stvari nije ni želela da joj odnesemo, jer je mislila da će joj se pokvariti“, rekao je je on.

Na putu do stana u kojem živi Dragica Gašić, Arsenijevića je sačekala i pretresla policija.

„Kada smo stigli do policijske stanice, u trenutku kada smo izneli kese sa hranom, svi su nas gledali iz obližnjeg kafića, kao da su svi znali kome nosimo. Nastao je muk, a mi smo se dalje uputili do Dragičinog stana, obazrivi da nam iz nekog ćoška ne izleti neka kamenica ili nas neko ne napadne. Zatim su nas policajci primetili, izašli su iz auta i tražili nam lične karte. Prislonili smo ruke na zid, pretresli su nas, kao i hranu koju smo joj nosili“, objasnio je on.

Podsetimo, Dragici Gašić su nepoznati počinioci prošle nedelje obili stan i odneli stvari, hranu i insulin.Ostale vesti

Dečija smotra folklora u Prizrenu: Čuvari kulture i tradicije

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena održana je dvadeset prva po redu Dečija smotra folklora. U zadužbini cara Dušana okupilo se preko sedam stotina folkoraša iz srpskih sredina na Kosovu.

  • 28.05.2022
Grafijada: Tri nagrade za studente mitrovičkog Fakulteta umetnosti
Studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici osvojili su tri prva mesta na nedavno održanom Međunarodnom susretu studenata grafičke struke "Grafijada 2022", u Trebinju.
  • 28.05.2022
Inicijativa da Gimnazija K. Kamenica nosi  ime Slobodana Kostića
Grupa intelektualaca iz Kosovskog Pomoravlja nedavno je pokrenula inicijativu da gimnazija u Kosovskoj Kamenici dobije ime po čuvenom književniku i profesoru Slobodanu Kostiću, koji je poreklom iz tog kraja.
  • 27.05.2022
Nestankom šuma nestaju i izvori vode
Koliki je značaj očuvanja šuma i planska eksploatacija, promovisano je u studiji analize mehanizma zaštite životne sredine, koju je izradila Ekološka medicinska ekspertska grupa EMEG uz podršku KFOS-a.
  • 27.05.2022
Objavljene nove cene goriva: Skuplji i dizel, i benzin
Nova maksimalna cena evro dizela do kraja maja u Srbiji biće 203,50 dinara, dok će cena benzina evro premijum BMB 95 biti 187 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
  • 27.05.2022
Trava raste, a radnika nema
Meštani Dobrotina su pre nedelju dana podneli zahtev JKP Ekologija i Opštini Gračanica za košenje trave i sređivanje sela. Međutim, to do sada nije urađeno. Dobrotinčani, kako su naveli, strahuju da svoje najmlađe puštaju u parkove zarasle u travu. Iz JKP Ekologije su za RTV Kim rekli da su svakog dana na terenu, ali da nemaju dovoljan broj radnika kako bi sve neophodne poslove završili u roku. 
  • 27.05.2022