Vesti
Društvo

Dragica Gašić posle obijanja stana: Ostajem u Đakovici

Srpska povratnica u Đakovicu Dragica Gašić, kojoj je obijen i ispreturan stan, kaže za RTS da je prvo pomislila da se neko uselio u stan u kojem živi, kao i da ovo nije jedina neprijatnost koju je doživela. Ipak poručuje da ostaje u Đakovici.
Dragica Gašić posle obijanja stana: Ostajem u Đakovici
Dragica Gašić (Foto Kim arhiva)

Dragica Gašić je objasnila da se danas vratila iz Kline kada je videla da joj je stan obijen.

"Jeste mi bilo neprijatno, nosim kese, hranu donosim iz Kline iz sela, kupujem u Klini, jer ovde mi ne daju da kupujem hranu i kada sam videla otvorena vrata ja sam se iznenadila", kaže Dragica.

Ističe da je prvo pomislila da se neko uselio u stan.

"Kada sam nogom otvorila vrata, vidim da niko me ne dira i prvo sam primetila da mi je kamera nestala i papiriće po podu", navodi ona.

Dodaje da kada je ušla u dečju sobu videla je da joj je nestala hrana iz stana.

Na pitanje ko to radi, Dragica kaže da ne zna i da je sve prijavila policiji.

"Policija je došla, odmah je napravila uviđaj. Njih desetak su bili, komandir policije je bio, rekao je da će da se sredi i da smiri situaciju. Ali vrata kada su videli kakva su oni su se zapanjili. Kada sam im rekla da su mi uzeli kofer sa garderobom crnom, što je nosim za ocem, jer mi je otac umro oni stali ljudi smešno im je bilo, ali im nezgodno da se smeju", ističe Dragica.

Naglašava da ovo nije jedina neprijatnost koju je doživela, da je tu bilo i lupanje na vrata, kamenovanje, lepljenje slika.

Odgovarajući na pitanje RTS-a ostaje li i dalje da živi u Đakovici, Dragica kaže da ostaje pri tome i da je danas prevela struju na sebe.

Ističe i da je Opština podnela tužbu protiv nje.

"Uzeli su mi vrata, još ne daju da se postave vrata. Svi imaju ovde blindirana vrata u ulazu, samo ja nemam. Vratili su mi vrata, ali mi ne daju da ih postavim. I ne daju mi da renoviram stan, kažu da je to opštinski stan, nije tvoj i ne možeš da ga renoviraš i da vrata postaviš", navodi Dragica Gašić i kaže da je to čula od drugih.

Na pitanje ima li nekog u gradu ko će da joj pomogne da ostane, Dragica kaže da nema i da joj se niko nije obratio.

"Ne da su bili protiv, niko mi ništa ne kaže – ni sedi ni idi, ćute jednostavno", zaključila je Dragica Gašić.Ostale vesti

Merdare: Kolona kamiona duga nekoliko kilometara čeka da uđe na Kosovo
Zbog blokade administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak svi šleperi i teški kamioni za prevoz robe preusmereni su na prelaz Merdare. Na ovom prelazu formirane su duge kolone teretnih vozila koje čekaju za ulazak na Kosovo, saznaje portal Riznica.
  • 22.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u Lapljem Selu
Jutros je počelo izdavanje probnih tablica RKS u Centru za registraciju u Lapljem Selu. Ispred centra čeka tridesetak vozača koji su do pre dva dana za svoja vozila koristili registarske oznake gradova u centralnoj Srbiji.
  • 22.09.2021
Penzionerima isplata 50 evra na račune

Novčana pomoć Vlade Srbije u iznosu od 50 evra, odnosno oko 5.900 dinara, biće isplaćena na račune penzionera i još nekoliko kategorija građana.

  • 22.09.2021
Saobraćaj u prekidu na Jarinju i Brnjaku, gužva na Merdaru

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare situacija je ovog jutra bez promene, javlja reporter RTS-a. Specijalne jedinice Rosu su na terenu, a i dalje traje miran protest Srba sa severa Kosova, kao i blokada puta Raška - Kosovska Mitrovica i Ribariće - Zubin Potok.

  • 22.09.2021
Održan još jedan protest roditelja u Mitrovici
Tridesetak roditelja okupilo se i danas ispred OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, ponovo u znak nezadovoljstva zbog odluke da njihova deca ne idu u školu, već da časove prate onlajn.
  • 21.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u centru za registraciju u Peći

Gotovo svi stanovnici iz Goraždevca, Osojana i ostalih srpskih povratničkih sela u regionu Peći zamenili su tablice svojih automobila sa srpskim registarskim oznakama sa probnim RKS tablicama.

  • 21.09.2021