Vesti
Društvo

Dopremljen ogrev za škole u Lapljem Selu

Škole u Lapljem Selu dobile su ogrev za naredni period. Opština Gračanica dopremila je drva za dve srednje i jednu osnovnu školu koje nastavu izvode u Lapljem Selu.
Dopremljen ogrev za škole u Lapljem Selu
Dopremljen ogrev za Å¡kole (Foto KIM)

54 kubnog metra ogrevnog drveta trebalo bi da bude dovoljno da zagreje učionice do kraja marta.

U školskoj zgradi u Lapljem Selu se odvija celodnevna nastava koju pohađaju učenici Osnovne škole „Miladin Mitić“, kao i srednje Ekonomske i Gimnazije.

Za grejanje prostorija, zajedno sa isturenim odeljenjima u Čaglavici i Preocu, potroši se 2,5 i do 3 metra drva, tvrde u školama.

Opština saopštava da je do sada pomogla i školu u Šušici sa 3 hiljade litara nafte i predškolsku ustanovu „Đurđevak“, kojoj je dopremila 10 metara kubnih orgrevnog drveta i 3 hiljade litara nafte.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022