Vesti
Društvo

Donacija opreme za Lokalni odbor za bezbednost u Goraždevcu

Predstavnici KFOR-a posetili su danas Goraždevac. Prisustvovali su sednici Lokalnog odbora za bezbednost zajednica i donirali neophodnu opremu.
Donacija opreme za Lokalni odbor za bezbednost u Goraždevcu
Donacija KFOR-a u Goraždevcu (Foto: Radio Goraždevac)

Predsednica LOJB-a Miroslavka Simonovic kaže da je ova donacija značajna za dalji rad ovog lokalnog organa.

“Našoj zajednici je KFOR doneo donaciju za odbor za bezbednost zajednica, koji je za članove ovog odbora od velikog značaja. Donacija se sastoji od šest kompjutera, dva štampača I kancelarijske opreme, stolova i stolica“, kaže Miroslavka Simonović.

KFOR se danas sastao i sa predsednikom Privremenog organa opštine Peć, Milošem Dimitrijevićem, na kome je bilo reči i o dojavama o bombama u školama.

Predsednik PO opštine Peć, Miloš Dimitrijević, rekao je da je podrška KFOR-a jako bitna, kao i da je dobio obećanje da će se pojačati patrole KFOR-a pored škola.

“Danas je došao komandant KFOR-a koji je doneo jednu donaciju za nevladinu organizaciju Briga, upravo smo je iskoristili, na tome smo i zahvalni. Doneli su par kompjutera, štampača i sve što treba u interesu mladih. Posle toga smo razgovarali o bezbednosti i ovim dešavanjima, dojava bombi u školama. Ja sam nagovestio da ne bi želeli da to bude kao 2003. godine, da nam pojačaju patrole da ne bi slučajno neko podmetnuo eksploziv da se ne bi desilo nešto najgore. On je obećao da će dati svoj maksimum da pojača patrole, da ne bi bilo ugroženih. Patrole će obilaziti nas i druge škole u okolini Goraždevca”, kaže Miloš Dimitrijević.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022