Vesti
Društvo

Donacija opreme za Lokalni odbor za bezbednost u Goraždevcu

Predstavnici KFOR-a posetili su danas Goraždevac. Prisustvovali su sednici Lokalnog odbora za bezbednost zajednica i donirali neophodnu opremu.
Donacija opreme za Lokalni odbor za bezbednost u Goraždevcu
Donacija KFOR-a u Goraždevcu (Foto: Radio Goraždevac)

Predsednica LOJB-a Miroslavka Simonovic kaže da je ova donacija značajna za dalji rad ovog lokalnog organa.

“Našoj zajednici je KFOR doneo donaciju za odbor za bezbednost zajednica, koji je za članove ovog odbora od velikog značaja. Donacija se sastoji od šest kompjutera, dva štampača I kancelarijske opreme, stolova i stolica“, kaže Miroslavka Simonović.

KFOR se danas sastao i sa predsednikom Privremenog organa opštine Peć, Milošem Dimitrijevićem, na kome je bilo reči i o dojavama o bombama u školama.

Predsednik PO opštine Peć, Miloš Dimitrijević, rekao je da je podrška KFOR-a jako bitna, kao i da je dobio obećanje da će se pojačati patrole KFOR-a pored škola.

“Danas je došao komandant KFOR-a koji je doneo jednu donaciju za nevladinu organizaciju Briga, upravo smo je iskoristili, na tome smo i zahvalni. Doneli su par kompjutera, štampača i sve što treba u interesu mladih. Posle toga smo razgovarali o bezbednosti i ovim dešavanjima, dojava bombi u školama. Ja sam nagovestio da ne bi želeli da to bude kao 2003. godine, da nam pojačaju patrole da ne bi slučajno neko podmetnuo eksploziv da se ne bi desilo nešto najgore. On je obećao da će dati svoj maksimum da pojača patrole, da ne bi bilo ugroženih. Patrole će obilaziti nas i druge škole u okolini Goraždevca”, kaže Miloš Dimitrijević.Ostale vesti

Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022
Žene nisu krive za nasilje koje trpe
Od januara do oktobra ove godine Policiji Kosova je prijavljeno 49 slučajeva seksualnog napada, a registrovana su i 73 slučaja seksualnog uznemiravanja. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava danas ujedno označava i početak kampanje UN Women “16 dana aktivizma” protiv rodno zasnovanog nasilja. Struka poručuje da žene moraju prepoznati i prijaviti nasilje kojem su izložene. 
  • 25.11.2022
Tri internet servisa prednjače u prikupljanju podataka o korisnicima
Stručnjaci kompanije Kasperski analizirali su podatke o servisima koji su najčešće prikupljali podatke o ponašanju na internetu i došli do zaključka da su Gugl, Meta i Critea tri servisa koji najviše prikupljaju podatke korisnika.
  • 25.11.2022
Tradicionalna jela Kosova i Metohije na Etno sajmu hrane i pića
Preko 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz regiona Jugoistočne Evrope učestvuje na ovogodišnjem etno sajmu, koji je održava od 24. do 27. novembra u hali 3 Beogradskog sajma. Među izlagačima tradicionalne hrane je i Danijela Simonović iz Batusa koja predstavlja tradicionalnu hranu Kosova i Metohije.
  • 25.11.2022
Srbija najlošija u regionu po siromaštvu medija, govoru mržnje
Srbija je u toku 2021. godine imala najlošiji sistem informisanja u regionu od zemalja koji su obuhvaćeni godišnjim barometarom američke nevladine organizacije Ajreks (IREX). Srbija je najlošije ocenjena u indikatorima koji ocenjuju širenje mržnje uz pomoć medija i finansiranje medija.
  • 24.11.2022