Vesti
Društvo

Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator

Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja (Foto Riznica)

Vrednu donaciju uručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. Uz pomoć aparata dijagnostika će ubuduće biti pouzdanija, a rad sa pacijentima brži i kvalitetniji.

Zahvalivši se opštinskom odeljenju za zdravstvo direktorka Doma zdravlja u Gračanici Mirjana Dimitrijević naglasila je da su na ovaj način dopunjeni kapaciteti laboratorije. Dodala je da će biohemijski analizator ubrzati proces rada na analizama krvi koje su i ranije rađene u ovdašnjoj laboratoriji.

"Vreme izrade biohemijskih analiza krvi biće kraće, što će i lekarima olakšati rad i omogućiti bolju dijagnostiku", kaže načelnik Odeljenja opšte medicine Siniša Rašić.

Veoma je bitno što u jeku pandemije virusa dobijamo ovakav aparat, rekao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović dodajući da ga radije saznanje da već treći dan nema novih slučajeva zaraze Kovidom – 19 na teritoriji ove lokalne samouprave.

Najavljujući nastavak saradnje sa Domom zdravlja u Gračanici Popović je još jednom apelovao na građane da se uredno pridržavaju predloženih mera i budu disciplinovani, jer, kako je naglasio, pandeimija i dalje traje.

 Ostale vesti

Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020