Vesti
Društvo

Dok čeka transplataciju u bolnici pomaže bolesnom dečaku

Iako čeka na transplantaciju bubrega i nalazi se na dijalizi u Beogradu, Filip Stanišić (16) iz Donje Bitinje kod Štrpca odlučio je da pomogne svom sugrađaninu Vuksanu Zdravkoviću kome je takođe neophodna lekarska pomoć.
Dok čeka transplataciju u bolnici pomaže bolesnom dečaku
Filip Stanišić (Foto Herc)

Naime Filip je naslikao sliku koja će narednih dana biti na licitaciji u Domu kulture "Sveti Sava" u Štrpcu. Novac od prodaje slike Filip će donirati malom Vukašinu Zdravkoviću koji boluje od spinalne mišićne atrofije i kome je novac neophodan za dalje lečenje.

"Time je poslata jedna jaka poruka da svi učestvuju i budu humani. Ova slika će biti izložena u holu Doma kulture, čeka svog vlasnika, a sva sredstva od prodaje slike idu u ruke dečaka Vuksana koji je takođe bolestan", rekao je Zlatko Stanojević- direktor doma kulture "Sveti Sava" Štrpce.

Iako je sprečen da bude prisutan na licitaciji Filip je poslao poruku svojim sugrađanima u Štrcu.

"Kada smo videli da se prikuplja novac za malog Vuksana, moja ideja je bila da uradim nešto skromno da bih bar mrvicu pomogao Vuksanu. Mama i tata su mi dali podršku i ideju za to. Odlučio sam da naslikam konja. Pre svega zato što volim konje a oni su i simbol snage i prijateljstva. Drago bi mi bilo da slika nađe pravog vlasnika i da se na što bolji način pomogne malom Vuksanu. Sve je to skromno do mene ali iskreno i od srca", kazao je Filip.

Veliku zahvalnost Filipu je uputila Vuksanova majka Milanka Zdravković. "Dirnuo me je ovaj gest Filipa koji je naslikao sliku i hoće da je stavi na aukciju i da te pare idu za Vuksana. Hvala puno njemu i svima koji licitiraju i koji pomažu Vuksanu i uplaćuju novac na njegov račun".

Početna cena slike je 3.000 dinara. Svi koji žele da učestvuju u licitaciji mogu to da učine na Fejsbuk stranici Budi human - humanitrne licitacije.Ostale vesti

Dan zastave Albanije
Danas se navršava 108 godina od proglašenja nezavisnosti Albanije. Crveno crne zastave istaknute širom Kosova.
  • 28.11.2020
Od ponedeljka nastava na daljinu za srednjoškolce i osnovce od 5. do 8. razreda
U srpskim sredinama na Kosovu od ponedeljka 30. novembra, za osnovce od 5. do 8. razreda i učenike svih srednjih škola, biće organizovana nastava na daljinu. Ovu informaciju je za Kontakt Plus potvrdila Jasmina Dedić, načelnica školske uprave na Kosovu.
  • 27.11.2020
U PU „Đurđevak“ nema zaražene dece
Predškolska ustanova „Đurđevak“ sa osam odeljenja i preko 500 mališana funkcioniše na teritoriji opštine Gračanica. Nema zaražene dece, a koronavirusom je inficiran jedan radnik ove ustanove, potvrdila je za RTV Kim direktorica "Đurđevka" Radica Parlić. U objektu koji se nalazi u blizini OŠ "Kralj Milutin" nastava se odvija u izmenjenim uslovima.
  • 27.11.2020
Smene u opštini Gračanica, Bratislav Lazić novi zamenik predsednika?
Saša Danić, potredsednik Opštine Gračanica smenjen je danas, saznaje RTV Kim u opštinskim krugovima. Na njegovo mesto biće imenovan direktor Kliničko bolničkog centra "Priština" u Gračanici, Bratislav Lazić. Predsednik opštine Srđan Popović prethodno je smenio dvojicu direktora opštinskih odeljenja.
  • 26.11.2020
Podrška NVO projektima “da se novac ne bi vratio u budžet”
Odbornici Skupštine opštine Gračanica usvojili su juče predlog o dodeli finansijskih sredstava za 14 nevladinih organizacija koje će u narednom periodu realizovati projekte čiji je cilj “sprečavanje širenja virusa kovid-19 i ublažavanje njegovih posledica”. Odbornici su, iako pojedini nisu bili zadovoljni načinom odobravanja projekata, podržali predlog “da se  novac ne bi vratio u budžet”.
  • 26.11.2020
Gračanica: I nakon dve godine neizvesno kada će početi izgradnja bolnice
Sredstva za izgradnju bolnice u Gračanici su uplaćena, izjavio je februara meseca ove godine zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović. Parcela je obezbeđena, tvrdi direktor Kliničko-bolničkog centra dr Bratislav Lazić. „Planovi su tu, apsolutno ne postoji nijedan razlog da mi u to sumnjamo“, istakao je on.
  • 26.11.2020