Vesti
Društvo

Dok čeka transplataciju u bolnici pomaže bolesnom dečaku

Iako čeka na transplantaciju bubrega i nalazi se na dijalizi u Beogradu, Filip Stanišić (16) iz Donje Bitinje kod Štrpca odlučio je da pomogne svom sugrađaninu Vuksanu Zdravkoviću kome je takođe neophodna lekarska pomoć.
Dok čeka transplataciju u bolnici pomaže bolesnom dečaku
Filip Stanišić (Foto Herc)

Naime Filip je naslikao sliku koja će narednih dana biti na licitaciji u Domu kulture "Sveti Sava" u Štrpcu. Novac od prodaje slike Filip će donirati malom Vukašinu Zdravkoviću koji boluje od spinalne mišićne atrofije i kome je novac neophodan za dalje lečenje.

"Time je poslata jedna jaka poruka da svi učestvuju i budu humani. Ova slika će biti izložena u holu Doma kulture, čeka svog vlasnika, a sva sredstva od prodaje slike idu u ruke dečaka Vuksana koji je takođe bolestan", rekao je Zlatko Stanojević- direktor doma kulture "Sveti Sava" Štrpce.

Iako je sprečen da bude prisutan na licitaciji Filip je poslao poruku svojim sugrađanima u Štrcu.

"Kada smo videli da se prikuplja novac za malog Vuksana, moja ideja je bila da uradim nešto skromno da bih bar mrvicu pomogao Vuksanu. Mama i tata su mi dali podršku i ideju za to. Odlučio sam da naslikam konja. Pre svega zato što volim konje a oni su i simbol snage i prijateljstva. Drago bi mi bilo da slika nađe pravog vlasnika i da se na što bolji način pomogne malom Vuksanu. Sve je to skromno do mene ali iskreno i od srca", kazao je Filip.

Veliku zahvalnost Filipu je uputila Vuksanova majka Milanka Zdravković. "Dirnuo me je ovaj gest Filipa koji je naslikao sliku i hoće da je stavi na aukciju i da te pare idu za Vuksana. Hvala puno njemu i svima koji licitiraju i koji pomažu Vuksanu i uplaćuju novac na njegov račun".

Početna cena slike je 3.000 dinara. Svi koji žele da učestvuju u licitaciji mogu to da učine na Fejsbuk stranici Budi human - humanitrne licitacije.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021