Vesti
Društvo

Dodeljene PCI nagrade novinarima albanskih redakcija

Inicijativa za mirovne promene (PCI) organizovala je danas u Prištini ceremoniju dodele nagrada novinarima albanskih redakcija na temu multietnički suživot.
Dodeljene PCI nagrade novinarima albanskih redakcija
Sa dodele nagrada (Foto Kim)

Žiri koji su činili novinari Brikenda Redžepi, Đentiana Begoli i Ismet Hajdari odlučili su da Fitim Gaši, novinar Kohe dobije nagradu za pisani tekst "Beskućnici pandemije". Nagrada je dodeljena i redakciji Kohe a primila ju je urednica Arbana Mjekići.

Drugu nagradu u kategoriji pisanog članka osvojila je novinarka Serbeze Hadžiju. Treća nagrada nije dodeljena.

U kategoriji audio-vizualnog sadržaja prvu nagradu je dobila je Ardiana Tači iz "Klana Kosova" za dokumentarac "Ćutanje koje ubija". Priznanje je dodeljeno i redakciji.

Dodela nagrada i koktel kojima je prisustvovao i predstavnik Inicijative Jan Bankroft održana je u prištinskom kafiću Dite nat.

Podsetimo u ponedeljak su u Beogradu dodeljene nagrade novinarima koji izveštavaju na srpskom jeziku. Prvu nagradu Inicijative za mirovne promene je dobila novinarka i urednica RTV Kim Zorica Vorgučić.

 Ostale vesti

Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023