Vesti
Društvo

Dodeljene PCI nagrade novinarima albanskih redakcija

Inicijativa za mirovne promene (PCI) organizovala je danas u Prištini ceremoniju dodele nagrada novinarima albanskih redakcija na temu multietnički suživot.
Dodeljene PCI nagrade novinarima albanskih redakcija
Sa dodele nagrada (Foto Kim)

Žiri koji su činili novinari Brikenda Redžepi, Đentiana Begoli i Ismet Hajdari odlučili su da Fitim Gaši, novinar Kohe dobije nagradu za pisani tekst "Beskućnici pandemije". Nagrada je dodeljena i redakciji Kohe a primila ju je urednica Arbana Mjekići.

Drugu nagradu u kategoriji pisanog članka osvojila je novinarka Serbeze Hadžiju. Treća nagrada nije dodeljena.

U kategoriji audio-vizualnog sadržaja prvu nagradu je dobila je Ardiana Tači iz "Klana Kosova" za dokumentarac "Ćutanje koje ubija". Priznanje je dodeljeno i redakciji.

Dodela nagrada i koktel kojima je prisustvovao i predstavnik Inicijative Jan Bankroft održana je u prištinskom kafiću Dite nat.

Podsetimo u ponedeljak su u Beogradu dodeljene nagrade novinarima koji izveštavaju na srpskom jeziku. Prvu nagradu Inicijative za mirovne promene je dobila novinarka i urednica RTV Kim Zorica Vorgučić.

 Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022