Vesti
Društvo

Doček pravoslavne Nove godine i u Kosovskoj Mitrovici

Uz raznovrsni kulturno-umetnički program u četvrtak, 13. januara, u Kosovskoj Mitrovici, biće organizovana proslava pravoslavne Nove godine, saopšteno je iz Privremenog opštinskog organa.
Doček pravoslavne Nove godine i u Kosovskoj Mitrovici
Sa jednog od prethodnih dočeka u Mitrovici (Foto Radio Kontakt Plus, arhiva)

Najpre će u podne, na glavnom gradskom šetalištu, biti organizovana tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca“. U okviru ove manifestacije predviđen je dečji program, u kojem će učestvovati glumci i mališani sa severa Kosova.

Nešto kasnije, od 20.00h uslediće muzički program, gde će nastupiti "Zvezde Dankosa" i specijalni gosti – Slobodan Radanović i trubački orkestar Dejana Petrovića.

Posetioce ujedno očekuje vo na ražnju, kao i kuvana rakija i vino.Ostale vesti

Ministarstvo prosvete Srbije: Izvesno da školska godina počinje na vreme
Izvesno je da školska godina počinje na vreme, 1. septembra, kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2022/23. godinu, saopštili su za Tanjug iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
  • 17.08.2022
Na Kosovu nastavak restrikcija struje do stabilizacije energetske situacije
Operator sistema, transmisije i tržišta električne energije Kosova (KOSTT) je saopštio da će se redukcije struje nastaviti do stabilizacije energetske situacije. U saopštenju za medije KOSTT je naveo da restrikcije mogu da variraju iz dana u dan u zavisnosti od opterećenja.
  • 17.08.2022
Koliko je ženama važno ulepšavanje i šminka

Izlazak ili proslava ženama i devojkama su postali gotovo nezamislivi bez šminke, često i one profesionalne. Na centralnom Kosovu sve je više ponude profesionalnog meke up-a. Neizostavno je i takozvano izlivanje ili nadogradnja noktiju. Koliko sve to košta i da li je danas na ceni prirodni look?

  • 17.08.2022
Sve je počelo kad je deda Drakče kupio satelitsku antenu
Stefan Veljković, otac, sin, suprug, prevodilac, pisac, edukator i menadžer. Tako bi se mogla opisati neka njegova zanimanja, po fazama života.
  • 17.08.2022
Restriktivna isključenja struje na severu
Zbog loših energetskih prilika na kosovskim elektranama, za danas su najavljene restrikcije električne energije i na severu Kosova.
  • 17.08.2022
Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022