Vesti
Društvo

“Dobre vesti” večeras o Trepči

U večerašnjem izdanju emisije „Dobre vesti“ možete čuti šta o slučaju Trepče misli analitičar ekonomskih politika iz instituta “STRAS” Ibrahim Redžepi. 
“Dobre vesti” večeras o Trepči
brahim Redžepi u ''Dobrim vestima'' (Foto Kim)

Gostujući u „Dobrim vestima“ Redžepi, koji je i direktor Centra za socijalna i strateška istraživanja, je sa ekonomskog aspekta analizirao slučaj Trepče.

Redžepi je odgovarao na pitanja poput onih šta će se desiti sa radnicima ovog kombinta, šta će se desiti sa „Trepčom Sever“, da li je Vlada Kosova imala ekonomsko opravdanje za predlaganje Zakona o Trepči.

Pitali smo i meštane Gračanice i Prištine da li misle da o Trepči treba da se pregovara u Briselu.

U emisiji vas podsećamo na gostovanje velikog srpkog književnika Matije Bećkovića u Gračanici, kada mu je uručena nagrada “Lazar Vučković”.

“Dobre vesti” možete pogledati večeras od 20 sati na kanalu RTV Kim.Ostale vesti

Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020
Obe reke: Upad na privatni posed, priveden pa pušten vlasnik imanja
Stotinak meštani Štrpca okupilo se jutros na lokaciji “Obe reke” protestujući zbog ulaska radnika kompanije “Matkos grupe” na privatni posed Stanka Cvetkovića.
  • 04.08.2020
Upoznajte najlepše planinsko jezero na Kosovu
U vreme ograničenog kretanja zbog pandemije koronavirusa, grupa planinara i entuzijasta provela je vikend na Štrbačkom jezeru. Izletom na nadmorskoj visini od 2.173 metra neguje se duga tradicija, ali je i dobra prilika za beg od realnosti.
  • 03.08.2020