Vesti
Društvo

“Dobre vesti” o zamenicima ministara

Novo izdanje emisije “Dobre vesti” bavi se imenovanjem zamenika ministara u Vladi Kosova iz redova manjina, ali i kulturnim dešavanjima.
“Dobre vesti” o zamenicima ministara
''Dobre vesti'' sa Nusretom Hodžom (Foto Kim)

Tema druge epizode emisije koja preispituje dobre vesti u našem okruženju je imenovanje zamenika ministara iz redova manjinskih zajednica na Kosovu.

O značaju prisutnosti pripadnika manjina u institucijama Kosova, njihovim mogućnostima, spremnosti i korisnosti, govorio je zamenik ministra pravde Nusret Hodža, koji dolazi iz redova goranske zajednice.

U drugom delu emisije biće reči i o kulturnim dešavanjima, manifestaciji “Mesec dana Beograda u Prištini”, kao i o obeležavanju Evropskog dana jevrejske kulture u Gračanici.

Deo svake epizode “Dobrih vesti” posvećen je stavovima građana Prištine i Gračanice, kao i razgovoru o ostalim pozitivnim vestima.

U prvoj epizodi “Dobrih vesti” bilo je reči o poslednjim briselskim dogovorima i početku nove školske godine.

“Dobre vesti“ emituju se svakog ponedeljka u 17 sati i 30 minuta na programu RTV Kim.

Emisija će se takođe prikazivati i na televizijama Herc, Puls i Mir.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023