Vesti
Društvo

Dobre vesti o SSP-u

O napretku Kosova u procesu evrointegracija i tome koliko je to korisno za građane za “Dobre vesti“ govori stručnjak Emruš Ujkani.
Dobre vesti o SSP-u
''Dobre vesti'' (Foto Kim)

Deveta epizoda „Dobrih vesti“ bavi se procesom integracija Kosova u Evropsku uniju.

O tome koliko je daleko Kosovo od učlanjenja, ali i koje bi koristi građani imali od toga, za „Dobre vesti“ govorio je poznavalac evropskih inegracionih procesa Emruš Ujkani.

Nova emisija bavi se i kulturnim dešavanjima na centralnom Kosovu. Ove nedelje ispratili smo multimedijalni festival koji je održan u Gračanici i Novom Brdu.

„Dobre vesti“ emituju se na RTV Kim ponedeljkom od 17 i 30, Emisija se takođe prikazuje i na televizijama Herc, Puls i Mir.Ostale vesti

Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021