Vesti
Društvo

Dobre vesti o SSP-u

O napretku Kosova u procesu evrointegracija i tome koliko je to korisno za građane za “Dobre vesti“ govori stručnjak Emruš Ujkani.
Dobre vesti o SSP-u
''Dobre vesti'' (Foto Kim)

Deveta epizoda „Dobrih vesti“ bavi se procesom integracija Kosova u Evropsku uniju.

O tome koliko je daleko Kosovo od učlanjenja, ali i koje bi koristi građani imali od toga, za „Dobre vesti“ govorio je poznavalac evropskih inegracionih procesa Emruš Ujkani.

Nova emisija bavi se i kulturnim dešavanjima na centralnom Kosovu. Ove nedelje ispratili smo multimedijalni festival koji je održan u Gračanici i Novom Brdu.

„Dobre vesti“ emituju se na RTV Kim ponedeljkom od 17 i 30, Emisija se takođe prikazuje i na televizijama Herc, Puls i Mir.Ostale vesti

’’Samo novinari mogu da sačuvaju medije’’
Medijska pismenost, novinarska etika, standardi rada u redakcijama i prepoznavanje izvora dezinformacija neke su od tema koje su novinari pet srpskih redakcija obrađivali na treningu koji je održan u prostorijama RTV Kim u Čaglavici. "Samo novinari mogu da sačuvaju medije od toga da budu puka propaganda ili štaka za popunjavanje sadržaja na društvenim mrežama", rekao je svojim kolegama na Kosovu direktor programa Newsmax Adria Slobodan Georgiev. 
  • 25.09.2021
Osojane: Akcija čišćenja korita reke Kujavče
Crkvena opština u Osojanu i mladi koje ona okuplja čistili su danas korito reke Kujavče.
  • 25.09.2021
Deca Metohije – Belo Polje
U sedmoj epizodi „Deca Metohije“ novinari Radio Goraždevca posetili su Anđelu, Marka i Nikolu u Belom Polju. Ovi mališani su jedina deca iz srpske zajednice u ovom selu.
  • 25.09.2021
Druženje i upoznavanje uz med i radionicu kućnog pivarstva
Trodnevni multietnički kamp pod imenom "Pčelinji park" na kome će se dvadesetak mladih ljudi upoznati sa pčelarstvom otpočeo je u Preocu, nadomak Gračanice, u organizaciji NVO Mlada aktivna Gračanica. Kuriozitet prvog dana je bila radionica kućnog pivarstva u okviru koje je kuvano pivo sa medom.
  • 24.09.2021
Đaci se vraćaju u škole od ponedeljka
Učenici osnovnih i srednjih škola u srpskim sredinama na Kosovu vraćaju se u đačke klupe od ponedeljka, potvrđeno je za RTV Kim.
  • 24.09.2021
Više od 80 kamiona čeka na Merdaru
U koloni od oko 80 šlepera i kamiona, formiranoj na administrativnom prelazu Merdare, teretnjaci čekaju na ulazak na Kosovo. Putnički saobračaj se odvija neometano, bez većih gužvi sa obe strane prelaza.
  • 24.09.2021