Vesti
Društvo

“Dobre vesti” o povratku raseljenih

O tome dokle se stiglo u procesu povratka, šta je novi pristup i koji su problemi za novu emisiju “Dobre vesti” govori ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
“Dobre vesti” o povratku raseljenih
''Dobre vesti'' (Foto Kim)

U petom izdanju “Dobrih vesti” bavimo se situacijom oko povratka raseljenih na Kosovo.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić odgovoriće na pitanja vezana za probleme u ovom procesu, daljih planova, novog pristupa i saradnje sa ostalim faktorima.

Biće i reči o nedavno održanoj Regionalnoj konferenciji o povratku, saradnji koja je dogovorena i donetim zaključcima.

Kulturni deo emisije “Dobre vesti” donosi kratak intervju sa glumicom narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici Tamarom Tomanović.

“Dobre vesti” emituju se na RTV Kim ponedeljkom od 8 sati i 30 minuta i 17 sati i 30 minuta. Emisija se prikazuje i na televizijama Herc, Puls i Mir.Ostale vesti

Vlada Kosova donela odluku o ukidanju određenih mera
Odlazeći premijer Kosova Aljbin Kurti i vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia saopštili su danas na konferenciji za štampu odluke donete na sednici Vlade Kosova u vezi sa ublažavanjem mera uvedenih zbog sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 31.05.2020
Od ponedeljka se otvaraju svi prelazi i ukidaju epidemiološke mere
Novo ublažavanje mera na Kosovu, koje su donete u borbi protiv širenja koronavirusa, može se očekivati danas u 18 sati za kada je zakazan sastanak u kosovskoj vladi, a očekuje se da će nove mere doneti otvaranje prelaza, vrtića, obdaništa, škola, kafića i restorana, prenosi Koha.
  • 31.05.2020
Novi protesti meštana Štrpca zbog izgradnje MHC
Meštani Štrpca i okolnih sela, njih oko 300, protestovali su danas zbog nedavne izjave direktora „Matkos grup“ Ljabinota Vitije da ova komapnija ima sve potrebne dozvole za izgradnju mini-hidrocentrale kod mesta „Obe reke“ i drugim lokacijama na Brezovici.
  • 31.05.2020
Sa Merdara vraćen kamion iz centralne Srbije
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
  • 31.05.2020
Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020