Vesti
Društvo

DNKiM u poseti DNV i ’’Dnevniku’’

Članovi Društva novinara Кosova i Metohije (DNKiM), UNS-ovog ogranka na Кosovu, posetili su kancelariju UNS-ovog Društva novinara Vojvodine (DNV) u Novom Sadu.
DNKiM u poseti DNV i ’’Dnevniku’’
Predstavnici DNКiM i DNV (Foto UNS)

Domaćini su im bili predsednik Društva Predrag Rava, član uprave UNS-a Ljubenko Zvizdić i sekretarka DNV-a Ljiljana Remecki.

Oni su novinare sa Кosova i Metohije upoznali su sa radom medija u Vojvodini i funkcionisanjem ovog UNS-ovog ogranka.

Šestoro članova UNS-a sa Кosova obišli su i najstariji dnevni list u Vojvodini Dnevnik, gde su ih glavna i odgovorna urednica ovog medija Nada Vujović i članica uprave UNS-a i novinarka ovog lista Dubravka Nikolić upoznali sa bogatom istorijom i radom Dnevnika.

U grupi novinara sa Кosova bili su: sekretarka DNКiM Jelena Marković, članice Uprave UNS-a Sonja Ivković i Кatarina Marinković, članovi UNS-a Milena Maksimović iz Gračanice i Milić Petrović iz Goraždevca i član Uprave i potpredsedjik IO UNS-a Budimir Ničić.

Dan ranije UNS je zajedno sa svojim ograncima u Vrdniku na Fruškoj gori organizovao konferenciju povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima.Ostale vesti

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je da institucije u Prištini ne žele da sarađuju na rasvetljavanju slučajeva nestalih lica na Kosovu i Metohiji.
  • 06.12.2022
OG: Preduzete mere za zaštitu novog groblja od skrnavljenja
Nakon prijave građana da se novo pravoslavno groblje u Gračanici skrnavi puštanjem stoke na ispašu od strane lokalnog Albanca, inspektori opštinskog odeljenja izašli su na teren, gde su se uverili u istinitost prijave i preduzeli zakonom predviđene procedure protiv izvršioca, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 05.12.2022
Kosovska Mitrovica: Humanitarni bazar za lečenje Sare Prljinčević
U gradu na Ibru je organizovan celodnevni bazar radu prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Sare Prljinčević (15) sa centralnog Kosova koja boluje od akutne limfoblasne leukemije.
  • 05.12.2022
Gračanica: Albanac pušta stoku na pašu na novom groblju
B.I. iz Gračanice koji je jutros obišao grob svoje majke na novom gračaničkom groblju na Padalištu zatekao je stado krava i koza, koje je prema njegovim rečima na pašu izveo Albanac, najverovatnije iz okolnih mesta.
  • 04.12.2022
PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice
Policijski inspektorat Kosova (PIK) predložio je suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice u Prištini.
  • 03.12.2022
Rana detekcija i sistematski odgovor ključni problemi invalida

Rana detekcija i sistematski odgovor, ključni su problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, ocenjuje za Radio Kontakt Plus, šefica Kancelarije UNICEF-a za mitrovički region, Ivana Milosavljević, povodom Dana osoba sa invaliditetom.

  • 03.12.2022