Vesti
Društvo

Đurić uručio ključeve stanova u Mitrovici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić uručio je danas  ključeve i rešenja o useljenju stanarima dveju zgrada, izgrađenih sredstvima Vlade Srbije u naselju Bošnjačka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.
Đurić uručio ključeve stanova u Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto Kontakt plus radio)

Đurić  je istakao da ulaganje Vlade Srbije u Kosovsku Mitrovicu nije slučajno.

“Kosovska Mitrovica je za Srbe grad od strateškog značaja. To je jedina velika urbana sredina koja je sačuvana posle svih pogroma, nasilja i proterivanja. Mi ćemo nastaviti da  posebnu pažnju posvećujemo razvoju Kosovske Mitrovice u narednim mesecima videćete aktivnosti koje će zajedni sa gradom sprovoditi Vlada Srbije”, kazao je Đurić.

Đurić je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da bude prisutna na ovom području i da će nastaviti da radi na jačanju kvaliteta života i stvaranju boljih uslova.

Podsetivši da je Vlada Srbije zajedno sa opštinom u prethodnih 12 meseci izgradila 100 stanova u Kosovskoj Mitrovici, pre svega za mlade bračne parove sa decom, Đurić je čestitao svima koji se danas useljavaju u nove stanove.

Uručenju ključeva i rešenja o useljenju stanarima dveju zgrada u Kosovskoj Mitrovici prisustvovali su i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, ministri  za zajednice i povratak i lokalne samouprave u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.Ostale vesti

’’Samo novinari mogu da sačuvaju medije’’
Medijska pismenost, novinarska etika, standardi rada u redakcijama i prepoznavanje izvora dezinformacija neke su od tema koje su novinari pet srpskih redakcija obrađivali na treningu koji je održan u prostorijama RTV Kim u Čaglavici. "Samo novinari mogu da sačuvaju medije od toga da budu puka propaganda ili štaka za popunjavanje sadržaja na društvenim mrežama", rekao je svojim kolegama na Kosovu direktor programa Newsmax Adria Slobodan Georgiev. 
  • 25.09.2021
Osojane: Akcija čišćenja korita reke Kujavče
Crkvena opština u Osojanu i mladi koje ona okuplja čistili su danas korito reke Kujavče.
  • 25.09.2021
Deca Metohije – Belo Polje
U sedmoj epizodi „Deca Metohije“ novinari Radio Goraždevca posetili su Anđelu, Marka i Nikolu u Belom Polju. Ovi mališani su jedina deca iz srpske zajednice u ovom selu.
  • 25.09.2021
Druženje i upoznavanje uz med i radionicu kućnog pivarstva
Trodnevni multietnički kamp pod imenom "Pčelinji park" na kome će se dvadesetak mladih ljudi upoznati sa pčelarstvom otpočeo je u Preocu, nadomak Gračanice, u organizaciji NVO Mlada aktivna Gračanica. Kuriozitet prvog dana je bila radionica kućnog pivarstva u okviru koje je kuvano pivo sa medom.
  • 24.09.2021
Đaci se vraćaju u škole od ponedeljka
Učenici osnovnih i srednjih škola u srpskim sredinama na Kosovu vraćaju se u đačke klupe od ponedeljka, potvrđeno je za RTV Kim.
  • 24.09.2021
Više od 80 kamiona čeka na Merdaru
U koloni od oko 80 šlepera i kamiona, formiranoj na administrativnom prelazu Merdare, teretnjaci čekaju na ulazak na Kosovo. Putnički saobračaj se odvija neometano, bez većih gužvi sa obe strane prelaza.
  • 24.09.2021