Vesti
Društvo

Đurić uručio ključeve stanova u Mitrovici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić uručio je danas  ključeve i rešenja o useljenju stanarima dveju zgrada, izgrađenih sredstvima Vlade Srbije u naselju Bošnjačka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.
Đurić uručio ključeve stanova u Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto Kontakt plus radio)

Đurić  je istakao da ulaganje Vlade Srbije u Kosovsku Mitrovicu nije slučajno.

“Kosovska Mitrovica je za Srbe grad od strateškog značaja. To je jedina velika urbana sredina koja je sačuvana posle svih pogroma, nasilja i proterivanja. Mi ćemo nastaviti da  posebnu pažnju posvećujemo razvoju Kosovske Mitrovice u narednim mesecima videćete aktivnosti koje će zajedni sa gradom sprovoditi Vlada Srbije”, kazao je Đurić.

Đurić je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da bude prisutna na ovom području i da će nastaviti da radi na jačanju kvaliteta života i stvaranju boljih uslova.

Podsetivši da je Vlada Srbije zajedno sa opštinom u prethodnih 12 meseci izgradila 100 stanova u Kosovskoj Mitrovici, pre svega za mlade bračne parove sa decom, Đurić je čestitao svima koji se danas useljavaju u nove stanove.

Uručenju ključeva i rešenja o useljenju stanarima dveju zgrada u Kosovskoj Mitrovici prisustvovali su i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, ministri  za zajednice i povratak i lokalne samouprave u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.Ostale vesti

UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021
Mesta koja i korona zaobilazi: Romsko i kontejnersko naselje
Gotovo da nema čoveka na koga pandemija koronavrusa nije ostavila određene posledice, zdravstvene ili finansijske. Međutim, romsko i kontejnersko naselje u Gračanici, na sreću, kovid-19 za sada zaobilazi. Nerešena stambena pitanja i nezaposlenost samo su neki od mnogobrojnih problema stanara ovih naselja, a opaki virus je poslednje o čemu brinu ovih dana.
  • 19.02.2021
Pavićević: Novinari nemaju obavezu da najave prelaz

Oficir za vezu Vlade Srbije sa Prištinom Dejan Pavićević, izjavio je da novinari nemaju obavezu da se najave kako bi prešli na Kosovo, prenosi Tanjug.

  • 18.02.2021