Vesti
Društvo

Đurić uručio ključeve stanova u Mitrovici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić uručio je danas  ključeve i rešenja o useljenju stanarima dveju zgrada, izgrađenih sredstvima Vlade Srbije u naselju Bošnjačka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.
Đurić uručio ključeve stanova u Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto Kontakt plus radio)

Đurić  je istakao da ulaganje Vlade Srbije u Kosovsku Mitrovicu nije slučajno.

“Kosovska Mitrovica je za Srbe grad od strateškog značaja. To je jedina velika urbana sredina koja je sačuvana posle svih pogroma, nasilja i proterivanja. Mi ćemo nastaviti da  posebnu pažnju posvećujemo razvoju Kosovske Mitrovice u narednim mesecima videćete aktivnosti koje će zajedni sa gradom sprovoditi Vlada Srbije”, kazao je Đurić.

Đurić je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da bude prisutna na ovom području i da će nastaviti da radi na jačanju kvaliteta života i stvaranju boljih uslova.

Podsetivši da je Vlada Srbije zajedno sa opštinom u prethodnih 12 meseci izgradila 100 stanova u Kosovskoj Mitrovici, pre svega za mlade bračne parove sa decom, Đurić je čestitao svima koji se danas useljavaju u nove stanove.

Uručenju ključeva i rešenja o useljenju stanarima dveju zgrada u Kosovskoj Mitrovici prisustvovali su i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, ministri  za zajednice i povratak i lokalne samouprave u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.Ostale vesti

Vodenica stara tri veka još uvek melje
Uz crkvu i školu, vodenica je nekada smatrana najznačajnijim objektom u naselju jer se u njoj mlelo žito i dobijalo brašno za hleb. Potočara od kamena napravljena pre 300 godina u Grnčaru, srpskom selu sa oko 500 stanovnika u blizini Vitine, još uvek melje. Vodenice, generalno, spadaju među retke stvari koje su ljudi stvorili da im služe, a da pritom ne ugrožavaju životnu okolinu.
  • 24.10.2020
Hoti potpisao memorandum o saradnji sa SAD za stvaranje 5G mreže na Kosovu
Premijer Kosova Avdulah Hoti i član američkog Stejt departmenta za ekonomski razvoj, energetiku i životnu sredinu Keit Krač potpisali su memorandum o saradnji za stvaranje bezbednih mreža pete generacije komunikacija (5G), prenosi Koha.
  • 24.10.2020
"Na Kosovu postoji kolektivna svest svih naroda o očuvanju kulturne baštine i spomenika, a politika pokušava da podeli tu baštinu po nacionalnosti, na srpsko i albansko", poruka je debate "Kosovo – Nasleđe sećanja", koja se održava tokom drugog dana festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu, saopštili su organizatori.
  • 23.10.2020
Pozivi BG i PR da se pridruže PTEC kao posmatrači
Delegacija Ministarstva energetike SAD, u ime ministra Dena Brujea, uputila je pozive Beogradu i Prištini da se pridruže Partnerstvu za transatlantsku energetsku saradnju ( PTEC ) kao posmatrači.
  • 23.10.2020
Naftna mrlja u kanalu koji snabdeva vodovod
Kosovska policija dobila je juče informaciju da su primećene naftne mrlje u kanalu Ibar Lepenac, koji snabdeva vodovod u Mitrovici. Slučaj se dalje istražuje.
  • 22.10.2020
Završena rekonstrukcija Doma kulture u Donjoj Gušterici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je u pratnji svojih saradnika obišao rekonstruisani Dom kulture u Donjoj Gušterici. „Ono što je urađeno značiće mnogo za meštane naše okoline, jer se u Domu organizuju različite kulturne manifestacije“, kazala je direktorica ove ustanove Vesna Kukureković.
  • 22.10.2020