Vesti
Društvo

Đurić uputio čestitke rudarima „Trepče“

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao je Dan rudara rudarima „Trepče“ ali onima koji rade u rudnicima u drugim delovima Srbije.
Đurić uputio čestitke rudarima „Trepče“
"Trepča" (Foto arhiv Kim)

„Težak i častan posao kojim se bavite ponos je svih naših građana. Zato je naš stalni zadatak da vam obezbedimo što bolje i sigurnije uslove za rad i omogućimo da za vaš trud budete adekvatno nagrađeni. Budite uvereni da je Srbija uvek uz vas, da će znati da zaštiti „Trepču“, svoju imovinu i svoj narod na Kosovu i Metohiji“, navodi se u čestitki Marka Đurića.

Dan rudara u Srbiji se obeležava se u znak sećanja  kada su 6. avgust 1903. rudari Senjskog rudnika, kod Despotovca, štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega, oni su se izborili i za skraćenje radnog vremena, kao i besplatno ulje za lampe za osvetljavanje jama, koje su do tada sami plaćali.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023