Vesti
Društvo

Đurić: "Škole na Kosovu neće raditi od ponedeljka "

Vlada Republike Srbije donela je danas odluku, da će nastava od ponedeljka, 16. marta biti obustavljena u srpskim sredinama na Kosovu, izjavio je direktor Kancelarija za KiM Marko Đurić.
Đurić:
Ilustracija (Foto Kim)

"Moramo imati u vidu da zdravstveni sistem izvan srpskih sredina nije razvijen i pouzdan, da ne možemo da se oslonimo na pouzdanost informacija privremenih institucija u Prištini... Svesni smo i otežanog snabdevanja, koje je izazvano taksama od sto odsto na srpsku robu. Moramo imati u vidu bezbednosne razloge, odnosno elemente policijskog pritiska, pa od 16. marta u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, odnosno u mreži obrazovnih ustanova Republike Srbije na KiM biće obustavljena nastava", rekao je Đurić.

Đurić je naglasio, da će zdravstvene ustanove Republike Srbije na Kosovu biti otvorene za sve pacijente, bez obzira za nacionalnost, ako se za nečim takvim pojavi potreba i poručio je da je vreme da pokažemo solidarnost, slogu i da pružimo jedni drugima podršku, ohrabrenje i pomoć.

"Uveren sam u to da ćemo iz ovoga izaći snažno i odgovorno, na najbolji mogući način čuvajući jedni druge", istakao je Đurić.

Sutra u toku dana, u školskim ustanovama na Kosovu biće održan javni čas, odnosno predavanje o higijenskim merama i načinima zaštite koje treba preduzeti kako bi se zaštitili najmlađi i izvršila prevencija.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023