Vesti
Društvo

Đurić: "Škole na Kosovu neće raditi od ponedeljka "

Vlada Republike Srbije donela je danas odluku, da će nastava od ponedeljka, 16. marta biti obustavljena u srpskim sredinama na Kosovu, izjavio je direktor Kancelarija za KiM Marko Đurić.
Đurić:
Ilustracija (Foto Kim)

"Moramo imati u vidu da zdravstveni sistem izvan srpskih sredina nije razvijen i pouzdan, da ne možemo da se oslonimo na pouzdanost informacija privremenih institucija u Prištini... Svesni smo i otežanog snabdevanja, koje je izazvano taksama od sto odsto na srpsku robu. Moramo imati u vidu bezbednosne razloge, odnosno elemente policijskog pritiska, pa od 16. marta u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, odnosno u mreži obrazovnih ustanova Republike Srbije na KiM biće obustavljena nastava", rekao je Đurić.

Đurić je naglasio, da će zdravstvene ustanove Republike Srbije na Kosovu biti otvorene za sve pacijente, bez obzira za nacionalnost, ako se za nečim takvim pojavi potreba i poručio je da je vreme da pokažemo solidarnost, slogu i da pružimo jedni drugima podršku, ohrabrenje i pomoć.

"Uveren sam u to da ćemo iz ovoga izaći snažno i odgovorno, na najbolji mogući način čuvajući jedni druge", istakao je Đurić.

Sutra u toku dana, u školskim ustanovama na Kosovu biće održan javni čas, odnosno predavanje o higijenskim merama i načinima zaštite koje treba preduzeti kako bi se zaštitili najmlađi i izvršila prevencija.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020