Vesti
Društvo

Đaci se snalazili za prevoz

Đacima na centralnom Kosovu nije bio obezbeđen prevoz prvog dana nove školske godine. Prema raspoloživim informacijama, autobusi JGP Priština su neregistrovani, dok u regionalnoj Školskoj upravi navode da o tome nisu obavešteni do jutros.
Đaci se snalazili za prevoz
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Regionalni načelnik Školske uprave Predrag Stojčetović rekao je u izjavi za Kim kako je iznenađen informacijom da vozila koja prevoze učenike nisu registrovana. On navodi da taj problem mora biti rešen u toku dana.

„Regionalna Školska uprava nije na vreme obaveštena da su autobusi neregistrovani. Problem mora da se reši što pre, u suprotnom, naći ćemo drugog prevoznika za učenike“, naglašava Stojčetović.

Prema njegovim rečima, novu školsku 2014/2015 godinu započelo oko 25.000 učenika u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na Kosovu. Među njima je oko 1600 prvaka.

„Nema značajnih promena u broju đaka u odnosu na prošlu godinu“, kaže Stojčetović.

Samostalni savetnik Ministarstva prosvete Republike Srbije Duško Maksimović, rekao je u izjavi za Kim da đaci ni u povratku iz škole neće imati prevoz.

Maksimović je dodao da su jutros mnogi đaci sami nalazili prevoz do škole, a da su neki odsustvovali sa časova.Ostale vesti

Usvojena odluka o dodeli parcele za gradnju Centra za zajednice u Suvom Dolu, odobrena gradnja škole u naselju Nic u Čaglavici

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gračanica, između ostalog, usvojen je predlog o dodeli parcele u Suvom Dolu za igradnju Centra za zajednice. Ocenjeno je da je bezbednosna situacija krhka, kao i da je potrebno veće angažovanje lokalne policije.

  • 30.01.2023
’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023