Vesti
Društvo

Đaci se snalazili za prevoz

Đacima na centralnom Kosovu nije bio obezbeđen prevoz prvog dana nove školske godine. Prema raspoloživim informacijama, autobusi JGP Priština su neregistrovani, dok u regionalnoj Školskoj upravi navode da o tome nisu obavešteni do jutros.
Đaci se snalazili za prevoz
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Regionalni načelnik Školske uprave Predrag Stojčetović rekao je u izjavi za Kim kako je iznenađen informacijom da vozila koja prevoze učenike nisu registrovana. On navodi da taj problem mora biti rešen u toku dana.

„Regionalna Školska uprava nije na vreme obaveštena da su autobusi neregistrovani. Problem mora da se reši što pre, u suprotnom, naći ćemo drugog prevoznika za učenike“, naglašava Stojčetović.

Prema njegovim rečima, novu školsku 2014/2015 godinu započelo oko 25.000 učenika u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na Kosovu. Među njima je oko 1600 prvaka.

„Nema značajnih promena u broju đaka u odnosu na prošlu godinu“, kaže Stojčetović.

Samostalni savetnik Ministarstva prosvete Republike Srbije Duško Maksimović, rekao je u izjavi za Kim da đaci ni u povratku iz škole neće imati prevoz.

Maksimović je dodao da su jutros mnogi đaci sami nalazili prevoz do škole, a da su neki odsustvovali sa časova.Ostale vesti

Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020
Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020