Vesti
Društvo

Đaci sa Gore zbog praznika u ponedeljak kreću u školu

Škole na Gori koje rade po sistemu Republike Srbije nastavu će početi u ponedeljak zbog muslimanskog praznika Kurban-bajrama.
Đaci sa Gore zbog praznika u ponedeljak kreću u školu
Selo Gornji Krstać u opštini Gora (Foto gorapress)

Kako je za RTV Kim rekao predsednik privremenog organa opštine Gora Adem Hodža đaci sa Gore danas nisu krenuli u školu zbog praznika. Za njih će nova školska godina početi u ponedeljak 4. septembra.

“Danas je muslimanski Bajram i nastava će početi u ponedeljak. Za sada sve teče prema planiranim aktivnostima. Nadamo se da neće biti nikakvih problema”, rekao je Hodža.

U šest osnovnih škola na Gori koje nastavu pohađaju prema planu i programu Republike Srbije ima oko 700 učenika, a u jednoj srednjoj oko 170 učenika.

“Za sada nema nekih nagoveštaja da će biti problema. Ranijih godina je bilo zatvaranja škola 1. Septembra, ali sada ćemo videti kako će u ponedeljak sve da se odvija”, naveo je Hodža.Ostale vesti

Usvojena odluka o dodeli parcele za gradnju Centra za zajednice u Suvom Dolu, odobrena gradnja škole u naselju Nic u Čaglavici

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gračanica, između ostalog, usvojen je predlog o dodeli parcele u Suvom Dolu za igradnju Centra za zajednice. Ocenjeno je da je bezbednosna situacija krhka, kao i da je potrebno veće angažovanje lokalne policije.

  • 30.01.2023
’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023